Nicuşor Dan pleacă din USR!

Deputatul Nicuşor Dan a declarat, joi, la Parlament, că a demisionat din funcţia de preşedinte al USR, dar şi din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Naţional al formaţiunii, care s-a pronunţat împotriva redefinirii familiei în Constituţie.

El a spus că va aştepta un alt partid în care să se regăsească.
“Nu e nimic dramatic. E o construcţie cu mulţi oameni în care a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o direcţie. Eu nu cred că direcţia e bună”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că nu a fost o decizie de moment.

“În şedinţa de duminică mi-am anunţat colegii de decizia mea, dacă votul va fi aşa cum a fost. Am revenit ieri cu un mail”, a mai spus Nicuşor Dan, care recunoaşte că ar fi amânat anunţul dacă decizia sa nu ar fi fost făcută publică de alţi colegi.

“Azi, de la ora 14, la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor, voi susţine o conferinţă de presă în care voi detalia şi voi explica demisia mea din USR”, a anunţat anterior Nicuşor Dan pe Facebook.

Deputatul USR Dan Barna a declarat, miercuri, că Nicuşor Dan nu a fost de acord cu decizia Biroului Naţional de a nu susţine modificarea revizurii Constituţiei şi a anunţat că va demisiona.

“A fost o şedinţa în care spiritele s-au încins destul de mult. În urma ei a fost o decizie a Biroului Naţional de poziţionare împotriva modificării Constituţiei. Nicuşor Dan a precizat că nu este de acord cu acestă poziţionare şi în acest context s-au spus multe lucruri. Nu există o demisie înregistrată”, a declarat deputatul Dan Barna.

Solicitat să precizeze dacă Nicuşor Dan a declarat în şedinţă că va demisiona din funcţia de conducere a partidului, Barna a răspuns că “este unul dintre aspectele exprimate în cadrul discuţiilor”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu