Premiu european pentru Transilvania Reporter

Uniunea Europeană să construiește în fiecare zi | Foto: Comisia Europeană

Editorul paginii săptămânale de afaceri europene din Transilvania Reporter, Bogdan Stanciu, a fost premiat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în cadrul concursului „Reporter și blogger european”. Concursul are loc anual și premiază cele mai relevante materiale de presă și postări de blog care abordează teme europene. Bogdan Stanciu a fost premiat la categoria „Presă scrisă și online”. 

Câștigătorii sunt:

Categoria 1 (presă audio): Carmen Gavrilă (Radio România)
Categoria 3 (presă scrisă și online): Bogdan Stanciu (Transilvania Reporter și Revista Sinteza)
Categoria 4 (opinie/editorial): Vlad Epurescu (Adevărul)
Categoria 5 (reportaj, anchetă, interviu): Mădălin Necșuțu (Evenimentul Zilei)
Categoria 6 (blog): Oana Bonu (Cityfemme.com)
Categoria 7 (galerie): Pavel Sinka (Paulsinka.blogspot)

Au primit mențiuni: Robert Lupițu și Aurel Marin (ambii categoria 3); Liviu Iancu (categoria 4); Teodora Baciu (categoria 5); Doina Țăranu și Irina Bartolomeu (ambele categoria 6); și Ecaterina Dobroiu (categoria 7).

La Categoria 2 (presă video) nu s-a acordat premiu.

Din juriu au făcut parte: Alina Matiș (Digi 24), Adriana Ciobanu (TVR), Oana Băluță (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – Universitatea București), Victor Kapra (blogger) și Răzvan Szabo (Reprezentanța Comisiei Europene).

Materialele înscrise în concurs de colegul nostru au fost publicate în Transilvania Reporter (patru) și revista Sinteza (unu). Acestea sunt:

Criteriile de jurizare la categoriile pentru presă au fost acurateţea informaţiei și obiectivitatea abordării; originalitate în tratarea subiectului; capacitatea de a oferi informație și, simultan, de a genera dezbatere; accesibilitatea limbajului și relevanța pentru mediul românesc. 

Intitulată „Starea Uniunii”, pagina de afaceri europene este publicată de Transilvania Reporter cu începere din ianuarie 2017, fiind lansată cu ocazia împlinirii a 10 de la aderarea României la blocul comunitar.

Postaţi un comentariu