ACI construieşte o fabrică de confecţii metalice pe bani europeni
Firma de construcţii ACI SA a câştigat o finanţare europeană consistentă pentru ridicarea unei noi fabrici de construcţii metalice la Cluj-Napoca. Investiţia totală se ridică la aproape 15 milioane de lei, din care fondurile nerambursabilă acoperă jumătate, restul fiind asigurat de companie. proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.
Noua hală va fi ridicată în Baza ACI din Someşeni pe o suprafaţă de 3210 metri pătraţi şi va fi gata în această toamnă, spune directorul general al companiei Dorin Aşchilean. “E un moment important pentru firma noastră care ne va ajuta să punem firma pe o poziţie mai bună pe piaţa construcţiilor în viitor. Ca urmare a semnării acestui contract, care are ca obiectiv creşterea competitivităţii, sperăm să obţinem o creştere de 21% a cifrei de afaceri. Se vor crea 18 noi locuri de muncă în viitoarea hală, dar vor mai fi ulterior din activităţi conexe alte 60 de locuri de muncă, la partea de montaj, aprovizionare, proiectare, pregătirea producţiei. Din bugetul proiectului se va construi o hală de 3210 metri pătraţi şi se vor achiziţiona 17 echipamente şi utilaje moderne, însoţite de softul adecvat pentru operare. Noua fabrică va fi una din cele mai moderne şi mai importante de acest gen din Transilvania. Şi ne propunem să ajungem la aproape 500 de tone de confecţii metalice pe lună cu un singur schimb de lucru, şi pe viitor chiar la 800 de tone cu două schimburi. Fabrica va funcţiona asistată de softuri, iar durata de implementare a proiectului este de cinci ani”, a precizat Aşchilean.
Directorul companiei spune că este primul proiect cu fonduri europene pe care îl implementează această firmă şi că s-a dorit să se profite de oportunitatea oferită de fondurile europene pentru a creşte compania şi condiţiile de muncă pentru angajaţi. “Noi aveam prin tradiţie un atelier de confecţii metalice, dar producţia se ridica doar la 40-50 de tone pe lună, aşa că lucram cu alţi furnizori pentru proiectele noastre. Acum vom scădea cam cu 10% costurile prin faptul că producem chiar noi aceste confecţii metalice. Considerăm că e o activitate de producţie pe care o putem desfăşura foarte bine. Din producţia noii hale 65-70% va fi folosită pentru proiectele la care lucrăm, 15-20% va merge la export, iar restul îl vom livra pentru comenzi de la alţi constructori”, a adăugat managerul de proiect.
Din valoarea totală a proiectului, 4, 6 milioane de lei vor fi folosiţi pentru investiţiile la noua hală de producţie, iar circa 5, 2 milioane vor fi pentru utilaje şi softuri.
ACI are în prezent 424 de agajaţi şi a avut în 2013 o cifră de afaceri de 93 de milioane de lei , din care 72% reprezintă lucrări la investiţii private.
Potrivit directorului Dorin Aşchilean, firma are doar 12% lucrări în Cluj, restul fiind lucrări în ţară şi chiar şi în străinătate. “Avem filiale în Germania şi Irak. În Irak firma a lucrat şi înainte de ’89. În Germania de exemplu facem lucrări de instalaţii la o clinică. Alte proiecte importante la care lucrăm în prezent sunt Tetarom IV, Parcul sportiv al UBB, 89 de kilometri de reţele de canalizare şi apă în judeţul Covasna, lucrări la reţele şi în zona Gura Humorului, centrul de cercetare al Terapia la Cluj, staţiile de epurare din Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei, precum şi piaţa agroalimentară din Zalău, toate în judeţul Sălaj, şi tocmai finalizăm depozitul Macromex de la Câmpia Turzii”, a spus acesta.
ACI îşi poate trece în portofoliul de lucrări la Cluj-Napoca obiective importante precum: Cluj Arena, Spitalul Militar de Urgenţă, amenajări la Salina Turda, sediul FSEGA şi Căminele studenţeşti Economica I şi II, şediul turn al BRD din Mărăşti, parcarea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.
Urmăriţi o galerie foto de la Baza ACI Someşeni, care se întinde pe o suprafaţă de 7, 5 hectare, realizată de Dan Bodea:
Cele mai recente articole
60 de evenimente și peste 100 de invitați la cel mai mare festival din Transilvania care promovează cartea și lectura
O nouă zi de caniculă. Pentru județul Cluj a fost emis o avertizare atenționarea Cod galben
Două locații cu ecrane de mari dimensiuni sunt disponibile pentru meciul România-Olanda din această seară
Începe Opera Aperta!
Mădălina Amăistroaie, legitimată la CSU Cluj – calificată la Jocurile Olimpice de la Paris
Săli pline pentru filmele românești la TIFF.23
Evenimentul care înfrumusețează o stradă din Cluj a ajuns la a opta ediție
Folk Fest e gata de start!
Zilele Clujului la final: peste 350.000 de oameni s-au bucurat de cea de-a 12-a ediție
Imagini din trecut. Holocaustul în Cluj
Opinii
- OPINIE | Să iubim Crăciunul, pentru că e miracolul vieţii
Peste câteva ore doar, vom simți cu toții bucuria Naşterii Lui. Și vine vremea
- De la un palaneț împărțit la trei, în România, la farfuria cu escargots la Ritz
Cineva mi-a reprodus discuția dintre trei tineri studenți care coborau de la
- Liberalii oficializează segregarea şcolară, în siajul gândirii USR
Guvernul a identificat două nevoi reale. Pe de o parte, copiii au nevoie să fie
- Congresul PNL. Cine strică marfa o plăteşte
Nu daţi vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard, îi conjură
- Apocalipsa după UNTOLD. Pista de atletism distrusă, iar gazonul de un milion de euro e înlocuit cu unul de 180.000
An după an daunele materiale provocate de cel mai mare festival de muzică
ADVERTORIAL
- Cum se tratează cataracta?
Cataracta e afecțiunea oculară care are drept consecință scăderea treptată a vederii.
- Profesii care vă permit să călătoriți și să munciți: oportunități și perspective
Experții de la agregatorul de joburi Jooble ne-au descris 10 profesii de perspectivă, care vă
- Top 5 motive să achiziționezi o Skoda Karoq
Într-o piață plină de opțiuni atrăgătoare, Skoda Karoq se evidențiază prin oferirea
Destinație de vacanță
- Clujul s-a asociat cu județele Alba și Bihor pentru dezvoltarea turistică a Țării de Piatră din Apuseni
Consilierii județeni au adoptat astăzi proiectul de asociere pe 10 ani între județele Alba,
- Ofertă irezistibilă pentru un sejur la mare. A început ”Litoralul pentru toți”
Românii pot petrece, începând de astăzi, un sejur pe litoralul românesc cu preţuri ce
- Arteră spre inima Balcanilor (III): Bosnia și Herțegovina, încremenită în proiect