„Wild Tales”, o comedie neagră nominalizată la Oscar, deschide TIFF 2015. Biletele au fost puse în vânzare

eepurl.com

Wild Tales/ Relatos Salvajes, nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2015. Producția va fi proiectată  în Piața Unirii din Cluj-Napoca vineri, 29 mai, de la 20.45.

„Filmul propus de Argentina la Oscar e sălbatic în toate sensurile cuvântului. Farsa asta despre răzbunare e feroce și incredibil de amuzantă. Regizorul și scenaristul Damián Szifron n-a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scrie revista americană „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. În România, va fi distribuit de Transilvania Film, în luna iunie.

Wild Tales

Wild Tales

Wild Tales va fi inclus la TIFF în Focus Argentina, care va cuprinde cele mai bune producții argentiniene din ultimii doi ani și va aduce la Cluj o importantă delegație de regizori, actori și producători. Selecția este realizată în colaborare cu Violeta Bava, directorul artistic al Buenos Aires International Film Festival (BAFICI), cel mai important festival de film din America de Sud.

TIFF a încheiat un parteneriat cu BAFICI, urmând ca filmul câștigător al fiecărei competiții naționale să fie proiectat în festivalul-partener. Profesor la Centro de Investigación Cinematográfica din Buenos Aires și co-director al BAL, cea mai mare piață de coproducții din America Latină, Violeta Bava va face parte din juriul competiției TIFF 2015. Programul realizat cu sprijinul INCAA (Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales) va fi completat de concerte ale unor trupe din Argentina.

Historia del Miedo

Historia del Miedo

Printre titlurile confirmate în Focus Argentina se află „Dos Disparos/ Two Shots Fired”, în regia lui Martin Rejtman (Rapado, Magic Gloves), scriitor și cineast apreciat, unul dintre inițiatorii Noului Cinema Argentinian. Proiectat la TIFF este și „El cinco”, al doilea lungmetraj al regizorului multi-premiat pentru Gigante (2009), Adrián Biniez. Un alt film confirmat în categoria Focus Argentina este „Historia del miedo/ History of Fear”, în regia lui Benjamin Naishtat, care a concurat pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, anul trecut.

Biletele la gala de deschidere TIFF 2015 pot fi achiziționate în avans, începând din 25 februarie 2015, de pe www.biletmaster.ro. Prețul unui bilet este 30 de lei.

Postaţi un comentariu