Tinerii artişti clujeni, încurajaţi să calce pe urmele pictorilor Maniu şi Ghenie

Asociaţia Atelierul de Şanse îi încurajează pe tinerii artişti clujeni să persevereze în activitatea lor, prin acordarea unor premii în cadrul unui concurs organizat pentru elevi.

Reprezentantul asociaţiei Atelierul de Şanse, Paul Smereciuc, ne-a declarat că valoarea totală a premiilor a fost de 10.000 de lei.

“Noi, Asociaţia Atelierul de Şanse, am premiat cu un fond de 10.000 de lei, copiii de la Liceul de artă Romulus Ladea din Cluj. Am acordat 33 de premii pentru lucrări de pictură cu tema “Lumina”. Marele premiu a fost câştigat de Carina Ţiclea, din clasa a XII-a. Premierrea şi jurizarea au fost făcute de pictorul Nicolae Maniu şi de pictorul Claudiu Presecan”, a menţionat Paul Smereciuc.

El a mai spus că asociaţia pe care o reprezintă vrea să continue proiectul de încurajare a tinerilor artişti: “Promovăm arta în rândul tinerelor generaţii, să-i stimulăm pe tinerii artişti să-şi urmeze pasiunea. Vom continua şi avem intenţia să iniţiem o bursă care să susţină elvii şi în pasul următor, la Academia de artă, pe parcursul studiilor universitare”.

În cadrul concursului au fost acordate mai multe premii în valoare de 200, 300 şi 500 de lei, iar marele premiu a fost de 1.000 de lei.

“Asociaţia ATELIERUL DE ŞANSE împreună cu Clubul Transilvania 216 ne-am propus să sprijinim în anii următori tinerii artişti. Un pas mic cu siguranţă dar care sperăm că va genera o atenţie mai mare asupra celei mai profunde expresii a creativităţii umane. Cunoaştem foarte bine momentul delicat prin care trece acest domeniu în Romania contemporană şi de aceea considerăm demersul nostru oportun. Semne bune există, fără îndoială. Adrian Ghenie vinde tablouri cu milioane de dolari, iar pictorul Nicolae Maniu (www.nicolaemaniu.com) reprezintă Clujul cu onoare în eclecticele cercuri pariziene”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Postaţi un comentariu