Festivaluri internaționale de Folclor la Zalău și Jibou

Două festivaluri internaţionale de folclor se vor reuni în acest an într-o singură manifestare ce va avea loc, în perioada 9-11 august, la Jibou şi Zalău, informează Agerpres.

“Someş, cântecele tale”, ediţia a 27 și  “Ecouri Meseşene”, ediţia a 38-a sunt  festivalurile care încântă Sălajul cu tradiții și cântece tradiționale, în perioada 9-11 august.

“În premieră, cele două festivaluri internaţionale de folclor din Jibou şi din Zalău, în speţă ‘Someş, cântecele tale’ şi ‘Ecouri meseşene’ îşi dau mâna, astfel că, timp de trei zile, vă invităm la un regal al folclorului de calitate, vineri, 9 august, la Casa Orăşenească de cultură din Jibou, sâmbătă, 10 august, tot la Jibou, iar duminică 11 august, la Zalău, pe platoul din centrul oraşului. Un maraton de folclor cu formaţii din străinătate, din ţară şi din judeţ”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Daniel Săuca, directorul Centrul de Cultură şi Artă, citată de Agerpres.

Programul din acest an include, vineri, 9 august, un recital a 11 ansambluri folclorice din Sălaj şi Cluj, iar sâmbătă, 10 august, va fii ziua în care vor urca pe scenă formaţii din întreaga ţară, dar şi din Bulgaria, Italia, Serbia şi Ungaria. Tot sâmbătă, la Jibou va avea loc o paradă a portului popular.

Distribuie:

Postaţi un comentariu