Festivalul Filmului Francez a ajunge la Oradea

Sursa foto: cinemagia.ro

Festivalul Filmului Francez ajunge pentru prima dată la Oradea, în perioada 8-9 noiembrie, sub coordonarea Institutului Francez din România, a anunţat luni Asociaţia Metrion din Oradea.

Cinefilii francofoni orădeni vor putea viziona filme de mare succes, precum ‘Viaţa Adelei’, de Abdellatif Kechiche, care a fost recompensat cu premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 2013, sau producţia ‘Camille Claudel’, de Bruno Dumont cu Juliette Binoche în rolul principal. De asemenea, la Oradea va fi difuzat şi filmul ‘Populaire’, de Regis Roinsard, o comedie de neuitat, precum şi două capodopere din retrospectiva dedicată regizoarei Claire Denis, anume ’35 Rhums’ şi ‘White material’. 

Organizatorii au precizat că toate filmele sunt subtitrate în limba română, fiind difuzate în sala Universităţii Creştine Partium, din strada Primăriei.

Festivalul filmului francez, ajuns la a 17-a ediţie, oferă în fiecare toamnă o panoramă a producţiilor franceze actuale din domeniul filmului. Anul acesta festivalul are loc la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Sibiu şi Oradea între 1 şi 10 noiembrie.

Această ediţie este consacrată promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor lor de debut, opere care nu pătrund uşor în circuitul de exploatare tradiţional şi pentru care festivalurile reprezintă o importantă oportunitate de expunere atât în Franţa, cât şi în străinătate.

Secţiunea filmelor în competiţie va fi completată şi de alte secţiuni necompetitive. Pentru prima dată va fi organizat în cadrul festivalului şi un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde.

Distribuie:

Postaţi un comentariu