Expo Transilvania devine timp de o săptămână centru de artă contemporană: 300 de absolvenți ai UAD își expun lucrările

Expoziţia Absolvenţilor Universităţii de Artă și Design din Cluj, unul dintre cele mai importante evenimente artistice de nivel academic, va avea loc în acest an în perioada 26-30 iunie și va cuprinde peste 3000 de lucrări aparţinând absolvenţilor de licenţă şi de master ai UAD.

Vor participa tineri artiști de la specializările arte plastice – pictură, arte plastice – sculptură, arte plastice – grafică, arte plastice – foto – videoprocesarea computerizată a imaginii, conservare – restaurare, ceramică – sticlă – metal, arte textile – design textil, modă – design vestimentar şi design. Vernisajul expoziției va avea loc duminică,   26 iunie, de la ora 18:00 la Expo Transilvania, care se va transforma pentru scurt timp într-un centru de artă contemporană. Fiecare din cei aproximativ 300 de absolvenţi de la licenţă şi de master beneficiază astfel de posibilitatea de a-şi crea propria expoziţie personală într-un cadru generos.

De asemenea, departamentul Modă-Design vestimentar din cadrul UAD organizează tot săptămâna viitoare cea de-a XXII-a ediţie a Galei UAD Fashion Design care se va desfășura în spațiul spetaculos de la etajul 1 al Sălii Polivalente. Evenimentul va avea loc vineri, 1 iulie 2016, cu începere de la ora 19.30.

Prin intermediul fashion show-ului, care presupune o logistică foarte complexă, se prezintă,   în fața specialiștilor și reprezentanților din industriile creative, a presei de specialitate si a publicului, colecții inovatoare care sunt relevante pentru peisajul modei secolului XXI. Tematicile axate pe problematici specifice lifestyle-urilor contemporane, studiul volumetriilor și croiurilor generatoare de morfologii vestimentare noi, intervențiile inedite pe suprafețele textile, styling-ul elaborat al fiecărei ținute, relația dintre corp și haină – sunt elemente care au stat la baza preocupărilor studenților din anul III licenta și Master anul II. Potrivit comunicatului transmis presei, Gala UAD a fost locul de lansare pentru mulți designeri care s-au remarcat în industria modei din România, precum și în cea din străinătate. Datorită burselor de plasament, studenții și masteranzii au putut să aplice și apoi au fost acceptați în internship-uri la brand-uri internaționale renumite: Ann Demeulemeester, Nasir Mazhar, BLESS, Erdem, Marios Schwab, Meadham Kirchhoff, Barbara i Gongini, Ashish, Michael Sontag, HAAL, H&M etc.

În ceea ce priveşte coordonatorii colecţiilor care vor fi prezentate la Gala UAD, aceștia sunt: la licență, prof. univ. dr. Elena Basso Stănescu și lect. univ. dr. Lucian  Broscățean, iar la master prof. univ. dr. Anca Pia Rusan, prof. univ. dr. Elena Basso Stănescu și lect. univ. dr. Lucian  Broscățean.

 

Postaţi un comentariu