Artiști din Estul Europei vin la Cluj pentru a treia ediție Focus Atelier: spectacole, ateliere și dezbateri cu acces gratuit

Foto: Robert Puteanu

Echipa Asociației Reciproca anunță tematica celei de-a treia ediții Focus Atelier, platformă culturală de ateliere și dezbateri care se desfășoară în 2017 pe parcursul mai multor luni. Cu titlul Focus Atelier 360°, această ediție se va derula sub semnul „Practici în arta politică din Estul Europei” și aduce în prim-plan artiști care, prin arta lor, vin în întâmpinarea unor probleme comune spațiului geo-politic în care ne aflăm. Prima ediție a Focus Atelier s-a desfășurat în 2015 și a avut ca temă Dinamica artă-societate, fiind urmată de ediția din 2016 a cărei tematică a fost Educația.

Astfel, Focus Atelier 360° se desfășoară în Cluj-Napoca pe perioada lunilor martie-noiembrie sub forma unui proiect de rezidențe artistice acordate invitaților: Nicoleta Esinencu (dramaturg din Republica Moldova), Veda Popovici (artistă politică din România) și Alexander Manuiloff (dramaturg și scenarist din Bulgaria).

Ediția Focus Atelier 360° va fi lansată pe 3 martie 2017 la Reactor de creație și experiment prin vernisajul desen automat de Lucia Mărneanu și se va încheia pe 12 noiembrie 2017 la Fabrica de Pensule prin lansarea volumului Focus Atelier 360°, aflat în grija Oanei Hodade. Pe parcursul anului organizatorii anunță ateliere, spectacole și dezbateri cu acces gratuit pentru oricine este intersat să participe.

Potrivit comunicatului transmis presei, în luna martie fondatoarea teatrului-spălătorie, Nicoleta Esinencu va susține atelierul de scriere dramatică „De la propagandă la post-adevăr. Istorii personale și mărturii din/despre România”, iar spectacolul „Life”, producție a teatrului independent din Chișinău se va juca tot în martie la Reactor. În luna mai, Veda Popovici este artista care va susține un atelier de instalații performative colective, prezentând la rândul ei performance-uri pe tema „Corp revoluționar”. În septembrie, scenarisul și dramaturgul Alexander Manuiloff aduce la Cluj spectacolul „Statul” și susține atelierul „Fear and love in Cluj”, bazându-se pe o abordare politică a celor două emoții umane principale: frica și iubirea.

Detalii despre întregul program precum și despre înscrierile la ateliere se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro și pe pagina de Facebook Focus Atelier CLUJ. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.

Distribuie:

Postaţi un comentariu