Spitalul Clujana ales să rezolve problema locurilor de ATI din Cluj. Decizia va fi luată astăzi

Numărul mare al noilor infectări cu coronavirus din județul Cluj, frecvent peste o sută zilnic în ultima perioadă, și capacitatea aproape de zero în secțiile de Terapie Intensivă de la Spitalele de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, a determinat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să ia serios în calcul desemnarea Spitalului Municipal Clujana ca unitate dedicată celor infectați cu coronavirus. O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi, la ședința CJSU Cluj.

Astăzi vom discuta pe această temă. Vă spuneam și la sfârșitul săptămânii că luam în calcul varianta Medicală 1 și Clujana. Astăzi definitivăm și luăm decizia. Aceasta va fi luată în funcție de ceea ce propun specialiștii și de ceea ce ei consideră că este mai potrivit pentru situația actuală”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, președintele CJSU Cluj.

Potrivit surselor Transilvania Reporter, varianta transformării Clinicii Medicală I a Spitalului Județean de Urgență Cluj în unitate COVID nu va fi luată în calcul decât atunci când și Spitalul Municipal va funcționa la capacitate maximă.

În prezent, cele două spitale COVID din Cluj au toate paturile ocupate, în timp ce pe lista de așteptare se află câteva zeci de persoane infectate cu coronavirus. Odată cu intrarea în circuitul COVID, capacitatea locurilor de ATI din Cluj va crește la 50 de locuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu