Municipiul Baia Mare intră în carantină

Foto: gazetanord-vest.ro

Baia Mare, oraş cu aproape 150.000 de locuitori, intră de astăzi în carantină zonală timp de 14 zile. Ordinul semnat de şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, luat după consultarea departamentului de la nivel judeţean, intră în vigoare în data de 11.11, la ora 17.00. Rata de infectare la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ din Maramureş a depăşit pragul de şase cazuri la o mie de locuitori.

În Cluj-Napoca, incidenţa cazurilor era luni de 7,49 la mia de locuitori. Cu toate acestea, autorităţile vor să amâne o eventuală decizie de carantinare.

Dispoziţiile prevăzute în ordinul semnat de Raed Arafat impun, printre altele, interzicerea deplasărilor fără legitimaţie, adeverinţă de serviciu sau declaraţie pe proprie răspundere. Slujbele religioase se vor ţine în aer liber, iar botezurile, cununiile sau înmormântările se pot oficia în biserici cu participarea a maxim 16 persoane. Centrele comerciale îşi suspendă activitatea în week-end. Locurile de joacă închise şi deschise şi sălile se sport se închid. Se suspendă de asemenea competiţiile sportive.

E de asemenea interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări în spaţii închise sau deschise, publice sau private.

Distribuie:

Postaţi un comentariu