Focar de COVID-19 în comuna clujeană Aghireșu. 21 de cazuri pozitive confirmate la o fabrică

Foto: Cristina Beligăr
21 de infecții cu coronavirus au fost înregistrate în comuna clujeană Aghireșu, potrivit Instituției Prefectului județului Cluj.
„Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza UAT Aghiresu. S-a luat măsura suspendării activității unitatii pentru o perioadă de 14 zile și a dezinfectării corespunzătoare a spațiilor de lucru. Cei 24 pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicală, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contacții direcți identificați din ancheta epidemiologică au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile (inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora)”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.
Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, în situația în care numărul cazurilor pozitive va crește, să fie luată în calcul măsura carantinării UAT-ului (Unitate Administrativ Teritorială).
Distribuie:

Postaţi un comentariu