Copii cu coronavirus la Viișoara. Posibil focar de infecție de la persoane venite de la cules de sparanghel în Germania. Prefectul Clujului: ”Nu instituim carantină”

Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus ar putea exploda în Viișoara, lângă Turda, după ce patru copii dintr-o comunitate de romi au fost infectați cu coronavirus. Primarul localității, Ioan Roman, a declarat pentru TurdaNews că inițial copiii au fostinternați la spitalul din Câmpia Turzii cu rujeolă, iar ulterior au fost declarați pozitivi la testul pentru coronavirus. Toți cei patru copii au fost aduși la Cluj și internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Primarul Roman a cerut autorităților județene instituirea carantinei în localitate, mai ales că aici există mai multe persoane întoarse acasă după ce au lucrat în Germania la cules de sparanghel.

De la trecerea la starea de alertă s-au relaxat prea mult măsurile și nimeni nu mai ascultă, am cerut sprijinul poliției.

Sunt testați acum și contacții direcți, sper să nu avem mai multe cazuri, sunt 90 de oameni acolo!

În plus, acești copii au intrat în contact cu persoane venite din Germania de la cules de sparanghel, unul este chiar rudă cu ei, când s-au întors în țară nu ne-au anunțat..s-a trecut sub tăcere acest aspect…ceea ce nu e corect”, a spus primarul din Viișoara.

Mircea Abrudean, prefectul județului și șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu ia în calcul varianta instituirea carantinei în Viișoara.

”Nu se instituie carantină. Procedămîn cazurile de la Dej și Apahida, adică filtre și patrule pentru asigurarea monitorizării cu strictețe a izolării la domiciliu a tuturor contacților.”, ne-a declarat Mircea Abrudean, care va efectua astăzi o vizită în Viișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu