Bilanțul primei săptămâni de școală la Cluj: 15 elevi și 11 cadre didactice cu coronavirus

Foto: Transilvania Reporter

În prima săptămână de școală din județul Cluj au fost depistați cu coronavirus un număr de 15 elevi, dar și 11 cadre didactice din 12 unități de învățământ. Printre acestea se numără câteva importante, precum liceul Avram Iancu, de Muzică, Onisifor Ghibu sau Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej, dar și școlile Bob și Internațională din Cluj-Napoca.

În prezent, conform situației prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, în Cluj funcționează:

316 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 98 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

9 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Potrivit prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, situația va fi actualizată în cursul zilei de marți, în funcție de situația epidemiologică existentă.

Avem, în continuare 9 unități de învățământ în scenariul roșu, cele 8 inițiale plus cea din Cornești. Școala din Aghireșu va trece pe scenariul verde”, a menționat astăzi Mircea Abrudean.

Școli închise de alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise o zi sau două, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online. El a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

″Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât. Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Distribuie:

Postaţi un comentariu