Regele Matia Corvin revine pe scena Teatrului „Puck”. Ce spectacole pot fi vizionate la sfârșitul acestei săptămâni

Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 11:00, este programat la sediul instituției spectacolul „Ha én lennék Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő.

Va fi prezentat în limba maghiară și va aduce în prim-plan câteva episoade incredibile din viața lui Corvin: asediul cetății Szabács de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului.

În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Totodată, duminică, 5 decembrie, de la orele 11:00 și 12:30 (precum și marți, 7 decembrie, de la ora 18:00), va fi prezentat spectacolul „Povestea celor trei veverițe”, în regia Danei Bonțidean.

Poveștile raționale sunt un instrument prea puțin explorat și utilizat în educația copiilor în România. În ultimii ani, specialiști ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au redactat o serie de povești care îi învață pe cei mici să-și construiască rezistența la frustrare, să facă față anxietății sau furiei, dar și să se accepte pe sine.

Teatrul Puck și-a propus să preia și să extindă acest proiect inedit, prin adaptarea scenică a unor povești adresate copiilor de vârstă preșcolară. Spectacolul „Povestea celor trei veverițe” a fost inspirat din volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, volum apărut în 1980 și editat în limba română în anul 2003 de Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația este asigurată de Cosmin Cîrlea, iar interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu.

Scenariul și regia sunt semnate de Dana Bonțidean, scenografia și pictura de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, ilustrația muzicală de Attila Nagy, light designul de Călin Negrea, iar regia tehnică de Mihai Pamfiloiu. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute, este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Biletele de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. Spectacolele anunțate pentru zilele de marți și miercuri, de la ora 18:00, vor avea bilete la prețul unic de 10 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu