Spălare de bani şi evaziune de 3,9 milioane la o firmă de pază şi protecţie

Poliţişti din mai multe judeţe au efectuat, miercuri, nouă percheziţii pe raza judeţelor Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, într-un dosar evaziune fiscală şi spălare de bani la o societate cu obiect de activitate pază şi protecţie.

Poliţiştii au instituit sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 1.400.000 de lei.

„Activităţile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind în valoare de peste 3.900.000 de lei. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2015, trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de administratori la o societate având ca obiect de activitate pază şi protecţie, ar fi înregistrat în documentele contabile achiziţii de produse specifice domeniului de activitate şi alte produse care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale. Astfel, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. În scopul creării unei aparenţe de legalitate a plăţilor pentru operaţiunile comerciale fictive de bunuri, precum şi pentru disimularea provenienţei sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, s-ar fi efectuat viramente bancare  în baza unor presupuse relaţii comerciale avute cu diverse firme”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 20.000 de dolari şi a fost instituit sechestru pe bunuri mobile şi imobile în valoare de peste 1,4 milioane de lei. De asemenea, poliţiştii au pus în executare trei mandate de aducere.

Postaţi un comentariu