Seed For Tech începe un nou curs de management de produse software. Ideile de startup prezentate pot primi finanțare de până la 50.000 de euro

Antreprenori, oameni tehnici, de marketing sau de business care doresc să se specializeze în managementul de produse IT, în regim de startup, se pot înscrie la cursul organizat de Seed For Tech, în perioada octombrie-decembrie 2015.

Participanții acestui curs vor trece printr-o serie de workshop-uri, prin care vor lua o idee de startup de la nivel incipient și o vor duce până în pragul definirii produsului și strategiei de lansare. Temele abordate vor fi următoarele: modele de business, analiză mediului de afaceri, poziționarea produsului, validarea ideii de startup, ciclul dezvoltării unui produs, tehnologii de dezvoltare software, strategii de marketing și de lansare a produsului, construirea unui “business case”, prognoze financiare și investiții.

După acest curs, Seed For Tech va continua colaborarea cu participanții, ca manageri de produse în startup-urile partenere Seed For Tech. Aceștia vor avea ocazia să lucreze într-un mediu dinamic, aplicând cunoștințele dobândite într-un mediu de business real.

Structură cursului este astfel construită, încât să permită un program flexibil, cu până la 8 ore pe săptămâna, începând din 5 octombrie până la mijlocul lunii decembrie. La sfârșitul cursului, ideile de startup pe care s-a lucrat în această perioadă, vor fi prezentate unui panel de investitori. Acestea pot primi fonduri de până la 50. 000 de euro.

„Desi industria de software este bine dezvoltată în Cluj, am observat că trebuie să contribuim la dezvoltarea unui set de cunoștințe complementare. Ne gândim dincolo de aspectul tehnic și de software, mai exact pornim de la focusul pe utilizatori, problemele cu care se confruntă aceștia, care pot fi rezolvate printr-un produs software, cum poate fi acest produs construit, lansat, promovat pe piață și monetizat. Am văzut în ultimii ani multe produse dezvoltate fără o validare anterioară. Putem evita că acest efort de dezvoltare software să devină inutil, complementându-l cu o cunoaștere bună a pieței, a nevoilor utilizatorilor și a metodelor de validare a ideii, înainte de construirea produsului, elemente absolut esențiale pentru crearea unui startup de succes”, menționează Mircea Vădan, Investment Manager Seed For Tech.

Seed For Tech se constituie sub formă unei structuri de investiții în startup-uri care însoțește fondatorii de startup-uri în fiecare stadiu de dezvoltare al unui produs software: validarea ideii, dezvoltarea și lansarea produsului, creșterea business-ului. Seed For Tech se adresează antreprenorilor sau fondatorilor care au acumulat expertiză în diverse domenii de activitate sau în zonă de business și se află în căutarea unui partener tehnic împreună cu care să dezvolte produsul.

Cei interesați de Seed For Tech pot vedea detalii pe www.seedfortech.ro iar pentru a a aplică la cursul de management de produse, trebuie să scrie un email la contact@seedfortech.ro, cu o descriere a motivației de a participă și un sumar al activități lor profesionale de până acum. Pentru a aplică cu o idee în scopul obținerii unei finanțări și parteneriat cu Seed For Tech, antreprenorii, pot vizita pagina “Apply” a aceluiași site (www.seedfortech.ro)

Postaţi un comentariu