Parchetul militar Cluj: E posibil ca elicopterul să fi cedat; epava va fi adusă la Câmpia Turzii

Elicopter Puma SOCAT fotografiat la Câmpia Turzii în timpul unui exercițiu demonstrative din iulie 2014 | Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Prim procurorul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, col. Viorel Siserman, a declarat că epava elicopterului prăbuşit vineri în judeţul Sibiu urmează să fie dusă la baza aeriană de la Câmpia Turzii, unde va fi examinată de o comisie de specialişti.

„Epava va fi luată şi va fi dusă la Câmpia Turzii şi după aceea va fi examinată din toate punctele de vedere, de către o comisie de specialişti. Nu ştiu exact când va fi dusă la Câmpia Turzii, dar pot să vă spun cert că toate rămăşiţele care au putut fi adunate sunt conservate şi pregătite pentru a fi examinate”, a precizat pentru Agerpres şeful Parchetului Militar Cluj.

El a adăugat că deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar că este posibil să fie vorba inclusiv de o cedare a elicopterului.

„Cauzele sunt bănuite. Sunt examinate absolut toate circumstanţele care ar fi putut duce la această catastrofă, toate împrejurările posibile. Poate să fie şi condiţii meteo, poate să fie şi o cedare a aparatului din punct de vedere tehnic. Se vor face verificări cu privire la absolut tot ce ţine de plecarea aeronavei, care trebuia să plece în stare perfectă, examinată. Nu putem exclude nici greşeala de pilotaj. Să vedem, urmează să fie decriptată cutia neagră, înregistratorul de bord, totul este verificat, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Cutia neagră este recuperată, dar conţinutul ei, transcriptul deocamdată nu-l avem”, a mai spus Viorel Siserman.

Potrivit acestuia, este dificilă şi identificarea celor opt militari care au murit,

„Am recuperat victimele, persoanele decedate sunt la Serviciul de medicină legală din Sibiu, acolo se face identificarea lor. Este foarte greu să-i identificăm. Câţiva au putut fi identificaţi după obiectele personale şi documente, pentru ceilalţi urmează se va face o testare specială”, a explicat şeful Parchetului Militar Cluj.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10, 40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Postaţi un comentariu