Dosarul elicopterului prăbuşit va fi înregistrat la Parchetul Militar Cluj

Elicopter Puma SOCAT fotografiat la Câmpia Turzii în timpul unui exercițiu demonstrative din iulie 2014 | Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Dosarul privind prăbuşirea elicopterului militar aparţinând Bazei Aeriene Câmpia Turzii va fi înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj care va efectua urmărirea penală în cauză, a anunţat Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din trei procurori militari şi specialişti-criminalişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Dosarul va fi înregistrat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj care va efectua urmărirea penală în cauză”, a precizat Biroul de presă al PÎCCJ, printr-un comunicat de presă.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, pe raza localităţii sibiene Mălâncrav, a confirmat MApN.

Potrivit MApN, accidentul s-a produs vineri la ora 10, 40, iar elicopterul se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Postaţi un comentariu