Dar din dar se face Rai. „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi”

Foto: Transilvania Reporter
eepurl.com

„În vremea aceea Iisus a văzut mulţimea de oameni şi I S-a făcut milă de ei şi a vindecat pe bolnavii lor. Iar când s-a făcut seară, ucenicii au venit la El şi I-au zis: Locul este pustiu şi vremea, iată, a trecut; deci, dă drumul mulţimilor ca să se ducă în sate să-şi cumpere mâncare. Iisus însă le-a răspuns: N-au trebuinţă să se ducă; daţi-le voi să mănânce. Iar ei I-au zis: Nu avem aici decât cinci pâini şi doi peşti. Şi El a zis: Aduceţi-Mi-le aici. Şi poruncind să se aşeze mulţimile pe iarbă şi luând cele cinci pâini şi cei doi peşti şi privind la cer, a binecuvântat şi, frângand, a dat ucenicilor pâinile, iar ucenicii, mulţimilor. Şi au mâncat toţi şi s-au săturat”.

Aşa spune Biblia. Şi, urmând învăţătura creştină, câţiva tineri, reuniţi într-un grup de rugăciune (contact Facebook: PadrePio Ad Gloriam Dei), s-au apucat să înmulţească pâinea, primind-o de la cei ce au şi dăruind-o la cei ce n-o au.

Unul dintre tineri, Lucian Pârvu, spune că oamenii -cei care au donat- au fost receptivi la apelul umanitar şi şi-au întors privirea către ceilalţi oameni, cei care au primit darul: „Suntem un grup de prieteni, un grup de rugăciune, de fapt, care aparţine de Biserica Piaristă din Cluj, şi ne-am gândit ca în această perioadă a Postului Mare să facem mai mult decât o simplă rugăciune pentru semenii noştri. Ne-am gândit la o acţiune concretă, anume o colectă de pâine săptămânală, pe care o împărţim săracilor străzii şi familiilor cu o situaţie materială precară. Ieri a fost cea de a doua zi de strângere a pâinii şi a alimentelor; campania a început săptămâna trecută, când am reuşit să împărţim 80 de pâini, iar astăzi încercăm să mergem din nou în întâmpinarea săracilor şi să oferim ceea ce am reuşit să strângem ieri, prin bunăvoinţa clujenilor. S-au strâns în jur de 150 de pâini, s-au strâns foarte multe haine, pe care le vom dona în perioada Paştelui unor familii din mediul rural, şi foarte multe conserve şi alimente neperisabile. Cu sprijinul oamenilor care doresc să ne ajute, vom continua acţiunea în tot Postul Paştelui şi poate chiar după”.

Duminică, în vremea Slujbei, au primit micile daruri năpăstuiţi ai sorţii de la Centrul de asistenţă de urgenţă al primăriei de pe str Dragoş Vodă (circa 50 de persoane fără locuinţă), alte persoane fără adăpost de la Centrul Sfântul Ioan al lui Dumnezeu, de pe str Dorobanţilor (circa 15 persoane), precum şi câteva familii de pe lista unor preoţi, la care se vor adăuga circa 17 copii îngrijiţi la sediul Asociaţiei Familia Regăsită.

misiune 1

Centrul de asistenţă de urgenţă al primăriei de pe str Dragoş Vodă a fost beneficiarul donațiilor

 

Părintele Marinel Sâmbotelecan, preot misionar la Centrul Sfântul Ioan al lui Dumnezeu, spune că în asemenea fapte este lucrarea Domnului: „Este un lucru plăcut lui Dumnezeu, mai ales că este făcut şi în această perioadă a Postului Mare. Prin aceasta dăm dovadă că avem grijă de aproapele nostru şi aici se vede şi lucrarea lui Dumnezeu. Oamenii se bucură pentru această pâine, că au şi ei o bucată de pâine proaspătă pe masă. Toţi ne dorim acest lucru. Întrucât aţi facut unuia dintre aceştia mai mici, Mie Mi-aţi făcut, spune Mântuitorul”.

Postaţi un comentariu