Campanie gratuită de testare a memoriei în cadrul Zilei Internaţionale Alzheimer

Foto: sanatate.bzi.ro
eepurl.com

Ziua Internațională Alzheimer va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de activități menite să sensibilizeze comunitatea clujeană și instituţiile abilitate cu privire la problematica acestei boli.

Activităţile, desfăşurate în cadrul campaniei „Aminteşte-ţi de mine!”, au loc în perioada 14-  21 sepembrie, între orele 13.00 – 16.00, în diferite locaţii din municipiul Cluj-Napoca, precum Piaţa Muzeului şi Parcul Central. Astfel, specialiştii oferă publicului larg informaţii cu privire la această problematică şi distribuie materiale informative (pliante, broşuri).

În data de 21 Septembrie 2015 – Ziua Internaţională Alzheimer, între orele 9.00 – 12.00, pe Str. Einstein nr. 14, la sediul Centrului Comunitar Judeţean – Complex de Servicii Sociale pentru Copii şi Adulţi, se va organiza şi o campanie gratuită de testare a memoriei, campanie ce are ca scop oferirea de informaţii cu privire la manifestările demenţei în cadrul bolii Alzheimer precum şi accentuarea importanţei intervenţiei precoce, încă de la apariţia primelor simptome.

Anul acesta DGASPC Cluj a iniţiat şi proiectul „Cafeneaua Alzheimer”, în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi la Cafeneaua Karolina Pub (strada Constantin Daicoviciu, nr. 9). Astfel, în intervalul orar 9.00– 11.00 vor avea loc grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârstă peste 50 de ani şi psihologi din cadrul Centrului Comunitar Judeţean Cluj.

Tot în data de 21 septembrie, între orele 11.30-16.00, la sediul Centrului Comunitar Judeţean Cluj se va desfăşura Conferinţa „Boala Alzheimer”, conferinţă la care vor participa specialişti care au domeniu de interes această boală.

Tema pentru Ziua Mondială Alzheimer 2015 este „Aminteşte-ţi de mine!”.

Demenţa de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive care includ: deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaşte obiectele, dificultăţi în planificare şi organizare.

Postaţi un comentariu