Bărbatul care a rănit un pompier cu o bombă artizanală s-a predat

Persoana care a palsat, pe 21 iunie, o cutie cu explozibil lângă maşina unui pompier al ISU Cluj, s-a predat poliţiştilor clujeni.

„La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 15.45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie a.c., fiind cel care apare în imaginile făcute publice. Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către polițiști. Din primele informații, rezultă că acțiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei. Urmează să se stabilească dacă persoana a acționat cu discernământ la acel moment și ce anume l-a determinat să comită fapta”, arată IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activității infracționale a bărbatului și lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Un lucrător al ISU Cluj a fost rănit uşor, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat.

Pompierul ISU Cluj a fost internat la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj şi a suferit un traumatism cranio-facial.

„Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor prev. şi ped. de art. 32 raportat 188 din Codul penal”, se arăta, la acea dată, într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Postaţi un comentariu