Arc peste timp. Elevi performanţi din toată ţara s-au pregătit să-şi creeze viitorul

Peste 100 de elevi din România cu performanţe în educație, cultură, sport și leadership școlar s-au reunit la Cluj, pe parcursul a şapte zile, în cadrul unui proiect intitulat „Creatori de Viitor–Champions United”.

În cadrul proiectului, desfăşurat în perioada 17-23 iulie, liceenii participanţi au lucrat pe secţiuni, în diferite domenii, în special pe proiecte privitoare la tematica educaţiei, alături de specialişti din diferite sectoare, printre care s-a numărat şi academicianul Solomon Marcus.

Proiectul este derulat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Educației Naționale şi cu Universitatea Babeș-Bolyai.

„Acest grup de 105 liceeni prezenţi aici din 30 de oraşe înseamnă 114 participări la olimpiade naţionale şi 14 participări la olimpiade internaţionale, 57 de medalii la olimpiade naţionale şi 10 la olimpiade internaţionale, 335 de concursuri naţionale şi 37 internaţionale, 16 medalii la concursuri culturale internaţionale, 25 de medalii la concursuri internaţionale sportive. Ce mi s-a părut interesant e că aceşti elevi au fost sau sunt implicaţi în  2413 proiecte de voluntariat şi au 11.918 zile de voluntariat însumate”, a  declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Neamţu, inițiatorul programului „Creatori de viitor” şi preşedintele Asociaţiei 11even.

Acesta a mai spus că elevii participanţi au avut agenda împărţită în mai multe tipuri de activităţi.

„Am avut sesiuni pe tematici care ţin de viitor, cum este zona de tehnologie –şi am avut un workshop cu Google cu o temă foarte interesantă: modul în care noile tehnologii pot influenţa educaţia viitorului-, pe zona antreprenorială, zona de finanţe, de vânzări, branding, marketing, educația viitorului etc„, a completat Ovidiu Neamţu.

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a declarat, într-un comunicat, că îi aşteaptă pe elevii participanţi la proiect să devină studenţi ai instituţiei de învăţământ pe care o conduce.

„Prezența la Cluj-Napoca –în Capitala Europeană a Tineretului– a peste 100 de liceeni din 30 de orașe ale României face din orașul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Când vorbim de Universitatea Babeş-Bolyai vorbim în primul rând de tradiţie şi excelenţă. Implicarea noastră în acest proiect demonstrează că suntem alături mai ales de tinerii cu performaţe deosebite, de liceeni premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale. Ne dorim ca aceşti olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvârşească în amfiteatrele facultăţilor noastre, să devină studenți la cea mai veche, mai mare și –din multe puncte de vedere– mai prestigioasă universitate a țării, Universitatea Babeș-Bolyai. Aici vor forma împreună cu profesorii lor o comunitate a performanței de nivel mondial. Studiind la Cluj, acești tineri vor dialoga cu excelența și vor cunoaște lumea succesului, în cele mai importante limbi locale și internaționale”, a menţionat Ioan-Aurel Pop.

Participarea elevilor a fost gratuită, iar din partea sponsorilor şi a organizatorilor, câştigătorii unor competiţii organizate în cadrul proiectului au beneficiat de o serie de premii.

Postaţi un comentariu