Spectacol folcloric bihorean în Ungaria

Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Român din Gyula (Ungaria)

La Centrul Cultural Român din Gyula  (Ungaria), va avea loc, duminică, un spectacol folcloric bihorean. Această activitate va cuprinde un spectacol folcloric de amploare, cu participarea Ansamblului Artistic Profesionist , , Crişana” (Oradea) şi a Ansamblului , , Codrenii Bihorului” (Roşia) dar şi un moment muzical  oferit de Corul , , General Traian Moşoiu” din Oradea. Evenimentul se va bucura de prezenţa PS Siluan, episcopul ortodox al  românilor din Ungaria, şi ale altor personalităţi culturale şi politice româneşti şi maghiare.

Manifestarea  ce se înscrie în cadrul , , Festivalului de promovare şi păstrare a culturii populare tradiţionale româneşti””, ediţia a VI-a, este organizată de către Episcopia Ortodoxă a Românilor din Ungaria şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Aceasta este o primă activitate de promovare şi păstrare a culturii tradiţionale româneşti, ca urmare a unui acord de parteneriat dintre Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi  Asociaţia Pro România Europeană, care au încheiat un protocol de colaborare pentru o perioadă de patru ani. Împreună, cele două instituţi urmează să realizeze activităţi în vederea promovării culturii, credinţei, istoriei şi tradiţiilor poporului român, a consensului naţional, a solidarităţii şi unităţii românilor de pretutindeni.

“Urmare a acordului de parteneriat dintre Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi  Asociaţia Pro România Europeană, care prevede, printre altele, şi promovarea relaţiilor culturale cu asociaţii şi fundaţii ale românilor din diasporă, duminică, la Centrul Cultural Român din Gyula  (Ungaria), va avea loc o primă activitate de promovare şi păstrare a culturii tradiţionale româneşti”, a precizat Adrian Dume, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu