Festivalul Vinului la Oradea. Vinul fiert şi mustul, produsele vedetă

Festivalul Vinului a scos orădenii din case

Au curs sute de litri de vin, au sfârâit grătarele şi nu a lipsit muzica populară. Totul  la Festivalul Vinului care are loc, în acest weekend, la Oradea. Temperaturile scăzute nu i-au ţinut pe orădeni în case, astfel că parcarea din faţa Arenei “Antonio Alexe” a fost plină atât vineri seara cât şi sâmbătă.

Cozonacii secuieşti, plăcinta întinsă, vinul fiert sau mustul i-au atras ca un magtnet pe orădeni. Chiar dacă a fost lume multă, comercianţii care s-au axat pe vin au spus că vânzările au fost sub aşteptări.

Anii trecuţi , vinul trecea mult mai bine. Se cumpărau sute de flacoane. Acum nici vorbă. Mai trece la pahar, dar destul de slab, ne-a spus unul dintre comercianţi. Paharul de must se vinde cu 5 lei, acelaşi preţ fiind şi pentru paharul mare de vin, în timp ce un pahar mic de vin costă 3.5 lei.

Orădenii care nu au ajuns încă la festival o mai pot face şi astăzi. De la ora 19.00 sunt programate să înceapă concertele, pe scenă urmând să urce Claudiu Borza, Ghiţă Munteanu şi Aurel Tămaş.

Astăzi este şi ultima zi a Târgului Internaţional de larg consum care are loc în incinta Arenei “Antonio Alexe”. Oferta este una variată de la îmbrăcăminte pentru sezonul rece, la încălţăminte, dulciuri, produse cosmetice sau produse pentru bucătărie. Intrare costă 3 lei.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu