Festivalul Vinului aduce voia bună la Oradea

În acest sfârşit de săptămână, orădenii sunt invitaţi la Festivalul Vinului.

Pentru oraşul de pe Crişul Repede a devenit, deja, o tradiţie să reunească anual cei mai mari producători de vin şi ţuică din judeţ. După ce la sfârşitul săptămânii trecute au putut degusta o tărie cu multe grade, în cadrul Târgului Pălincarilor, în acest sfârşit de săptămână, orădenii sunt invitaţi la Festivalul Vinului. Festivalul Vinului este un eveniment de tradiţie, care adună an de an mii de orădeni pe parcursul a trei zile dedicate distracţiei şi muzicii folclorice de calitate. Pe scena special amenajată, în faţa Arenei Antonio Alexe, din cartierul Ioşia, vor evolua interpreţi şi ansambluri folclorice profesioniste dar şi grupuri de amatori din Bihor. Spectacolele vor avea loc seara, de la ora 19.00, intrarea fiind liberă.

Vineri seara, pe scenă va urca îndrăgitul interpret de muzică populară Cornel Borza, după care va veni rândul Angelei Rusu să aducă voia bună şi distracţia în rândul spectatorilor. Programul zilei de sâmbătă începe la ora 12.30, când doritorii pot vizita, gratuit, Turnul Primăriei, iar de la ora 12.00 la Festivalul Vinului se va auzi muzică ambientală, urmând ca de la ora 18.00 să se dea startul concursurilor cu premii. De la ora 19.00, artişti locali de muzică populară, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, vor încinge atmosfera,  iar de la ora 21.30 ansamblul Crişana va urca pe scenă. Tot sâmbătă, de la ora 19.00 la împlinirea a 20 de ani de la primul concert de rock simfonic din România, în sala Filarmonicii de Stat Oradea va avea loc un concert aniversar al Rock Filarmonicii conduse de Florian Chelu. Intrarea este liberă.

Distracţia zilei de duminică va începe la ora 19.00, când pe scenă va urca interpretul Claudiu Borza. De la ora 20.00 este rândul lui Ghiţă Munteanu, iar de la ora 21.00 a  maestrului Aurel Tămaş. Şi cei mici vor avea parte de distracţie, duminică. De la ora 17.00, în Orăşelul Copiilor va avea loc Parada păpuşilor şi a personajelor Trupei Arcadia.

Totodată, în acest weekend, în sala Antonio Alexe are loc și Târgul Internaţional de Bunuri de Larg Consum. Vor fi prezenţi comercianţi din domeniul contrucţiilor, amenajărilor interioare şi exterioare, auto, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu