Cluj-Napoca vs. restul țării. Ansambluri rezidențiale: Cloud 9 și Coresi Brașov

Piața imobiliară din Cluj-Napoca a avut, pe parcursul anului 2019, cea mai mare creștere de prețuri din toată țara. Valoarea locuințelor s-a apreciat cu circa 300 de euro/mp. Această creștere s-a reflectat și în numărul de tranzacții încheiate. Astfel, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în anul 2019 au fost efectuate mai puține tranzacții imobiliare, comparativ cu anul 2018. Dacă în anul 2018 au fost parafate 31.558 contracte, anul trecut numărul acestora a scăzut la 29.818. Cu toate acestea, Clujul s-a menținut pe locul patru în topul tranzacțiilor, după București, Ilfov și Timiș. Pe locul 5 s-a clasat județul Brașov, urmat de Iași, Constanța și Bihor.

Ansambluri rezidențiale noi | Cloud 9 | Coresi Brașov

Site-ul de imobiliare Korter.ro transmite că în acest an urmează să fie finalizate construcția a 12 ansambluri rezidențiale noi în Cluj-Napoca. În schimb, în București numărul noilor ansambluri depășește 100, în timp ce în Brașov se lucrează la 17 complexe.

Cloud 9, un complex mixt

Complexul Cloud 9, situat pe șoseaua Pipera nr. 61, în sectorul 1 din București, este un ansamblu mixt în care pot fi achiziționate și garsoniere, apartamente și duplexuri. Suprafețele locuințelor din cadrul Cloud 9 variază între 47 și 144 mp.

În viziunea constructorului Cloud 9, 21 Residence, „o casă trebuie să treacă testul timpului, astfel încât ea să poată deveni un punct de reper pentru generații la rând. De aceea, punem pe prim plan atenția la detalii, la design, la materialele folosite și la modul în care construim toate locuințele”.

Cloud 9 este cel mai nou proiect 21 Residence și, potrivit reprezentanților companiei, este gândit la cele mai înalte standarde de calitate și design, specifice unui stil de viață occidental.

Coresi Brașov

Demarat în 2016, proiectul Coresi Brașov are un master plan de dezvoltare pe 10 ani. În cadrul ansamblului vor fi construite, în total, peste 4.000 de apartamente. O parte dintre acestea au fost deja date în folosință, astfel că doritorii pot achiziționa în cadrul Coresi Brașov studiouri și apartamente cu 2 și 3 camere, care au suprafețe cuprinse între 42 și 82 mp.

Coresi Brașov este singurul ansamblu rezidențial din România, integrat atât de armonios între un Shopping Resort și un campus de birouri. Complexul cuprinde mai multe zone de interes, cea principală fiind componenta rezidențială, urmată de o zonă de comerț și servicii la parterul blocurilor, unități educative, hub comunitar, precum și alte funcțiuni complementare. Am prevăzut mai multe zone de socializare, locuri de joacă pentru cei mici în fiecare etapă a proiectului, piste de biciclete și un parc generos în faza a patra”, transmit reprezentanții Coresi Brașov. Cea de-a patra fază a construcției Coresi Brașov urmează să fie finalizată în anul 2022.

Pentru a fi la curent cu evoluția pieței imobiliare din România poți face o analiză a prețurilor locuințelor scoase la vânzare în fiecare oraș. Pe site-ul de anunțuri de vânzare Flatfy.ro sunt centralizate toate ofertele.

Distribuie:

Postaţi un comentariu