Zumbathon caritabil pentru tinerii dependenţi de dializă

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” şi instructorii de zumba din municipiul Cluj-Napoca organizează astăzi un eveniment caritabil pentru tinerii dependenţi de dializă, din cauza insuficienţei renale cronice de care suferă sau pentru că au transplant renal.

Este vorba despre un Zumbathon – organizat de la ora 18.00 în spaţiul pus la dispoziţie de către Transylvania College, pe aleea Băişoara nr 2 A, la International Ballroom.

Evenimentul este, de asemenea, parte din campania de informare iniţiată de Primăria Cluj-Napoca în cadrul proiectului european „We love Eating! – Bucură-te de Sănătate!”, tinerii cu insuficienţă renală cronică fiind, în cadrul programului, grupul-ţintă vulnerabil, din cauza nevoilor de alimentaţie extrem de restrictive şi specifice.

Banii strânşi în cadrul Zumbathonului vor fi utilizaţi de către asociaţie pentru a le organiza tabăra de iarnă -„Speranţa Dăruieşte Viaţă” – în timpul sărbătorilor finalului de an. Astfel, masa festivă de sărbători a tinerilor din cadrul asociaţiei va fi gătită cu respectarea principiilor alimentaţiei sănătoase, iar reţetele sănătoase şi specifice tipului restrictiv de alimenaţie impus de această boală cronică vor fi oferite de către nutriţionistul – voluntar al campaniei, Lorena Someşan.

Cei mai importanţi instructori de zumba din inima Transilvaniei îşi oferă cu această ocazie timpul şi priceperea pentru a le oferi participanţilor 2 ore de mişcare, distracţie, voie bună şi sănătate, toate încasările fiind donate acestor tineri.

Sute de clujeni şi-au anunţat deja participarea pe paginile de socializare.

Pentru iubitorii de zumba, în acest an, la Zumbathon vor participa Mo Diakite şi Alina Duma. Ei vor aduce cele mai noi mişcări şi ritmuri latino în acest sport care îmbină muzica, ritmul şi mişcarea fizică.

 

 

Postaţi un comentariu