Weekend plin de evenimente la Cluj

eepurl.com

Weekendul 12-13 septembrie aduce clujenilor două zile de distracție, de la degustări gastronomice, spectacole de operă în aer liber și concerte de muzică rock, la teatru și concerte de muzică electronică.

Septemberfest

Aflat la a XVII-a ediție, Septemberfest se desfășoară între 11 și 13 septembrie pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Timp de 3 zile, publicul se va bucura de posibilitatea de a savura 20 de sortimente de bere, de a achiziţiona suveniruri de la Târgul de produse handmade şi de la meşteşugari, de a se amuza în Parcul de distracţii, dar şi de a participa la cele mai distractive concursuri. Un punct de atracţie al festivalului va fi şi zona culinară unde bucătăria internaţională va concura cu produsele tradiţionale româneşti din toată Transilvania. Timp de 3 zile, gurmanzii sunt așteptați la demonstrații, degustări gastronomice şi ateliere de gătit.  Pe scena Septemberfest vor cânta: Desperado, Fanfara Transilvania, Emeric Imre, The Beat, Rock Academy si Trupa casei Septemberfest Band.

Deschiderea stagiunii la Opera Națională

Opera Națională Română din Cluj-Napoca pregătește un debut inedit al Stagiunii 2015-2016. Este vorba de spectacolul ”La Operă”, un concert de prezentare a întregii stagiuni, care va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.00, în aer liber. Locul evenimentului este Piața Avram Iancu, pe esplanada Operei. Spectacolul ”La Operă” va include arii care se vor regăsi în repertoriul întregii stagiuni. Intrarea la acest spectacol va fi liberă. În programul spectacolului sunt incluse creații ale compozitorilor W.A. Mozart, G. Puccini, G. Verdi, P.I. Ceaikovski, J. Massenet, G. Rossini, F. Lehar, G. Donizetti, F. Loewe, R. Rogers, F. Barbu și F. Comșan.

Deschiderea stagiunii în spațiul Reactor de creație și experiment

În 13 septembrie, de la ora 20.00, premiera spectacolului PANOPTICON deschide stagiunea Reactor. Spectacolul a fost inspirat de un raport al Senatului American, dat publicităţii în decembrie 2014, prin care s-a recunoscut faptul că CIA a torturat, timp de ani de zile, suspecţi de terorism în centre secrete de detenţie din jurul lumii cu scopul de a extrage informaţii. După toate datele, un astfel de centru ar fi existat şi în România. În cea mai mare parte, spectacolul ia forma unui interogatoriu, într-un centru de detenţie secret, în care un suspect de terorism este interogat de către doi anchetatori şi supus la o serie de torturi şi abuzuri. Regia și dramaturgia spectacolului o semnează tânărul regizor Alexandru Istudor, absolvent al Facultății de Litere la UBB, secția literatură comparată-engleză, și masternad în regie de teatru la Royal Holloway, University of London. Cu: Raluca Mara, George Sfetcu, Paul Socol.

Delahoya

O nouă ediție a festivalului Delahoya are loc pe Valea Gârbăului, la fostul Poligon Militar, sâmbătă, 12 septembrie. Printre headlinerii ediției a 19-a se numără Noisia, Zabiela și Worakls. Distracția va începe în 12 septembrie la ora 12.00 și se va încheia în 13 septembrie în jurul amiezii.

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber Cupa Polus Center în Gastronomie, va avea loc în perioada 11-13 septembrie 2015, în parcarea centrului comercial.

Ediția din acest an, aduce prima competiţie Internațională Continentală de tip Black Box din România. În cadrul concursului fiecare concurent va primi prin tragere la sorți o cutie cu ingrediente surpriză, cu care vor trebui să pregătească câte un preparat conform categoriilor de concurs. În cadrul evenimentului clujenii vor asista la o nouă ediție de Master of Flames Cooking Show-bucătărie ciobănească românească. În plus, la Polus va avea loc primul Grill Party Show cu cel mai mare grill rotisor vertical din România, unde se vor găti aproape 600 de kilograme de carne.Evenimentul va mai cuprinde un Pizza Racing Show, demonstraţii de carmangerie tradiţională românească, demonstraţii de bucătărie fusion euro-orientală, bartenders’ Black Box Competition, cantina comunistă Polus Center, și mai mult, în fiecare an avem alături de maeştri bucătari şi maeştrii vinului în cadrul paradei somelierilor. Punctul culiminant al evenimentului va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20, 30, când pe scenă își vor face apariția membrii trupei Iris.

Cluj Trail Running & MTB Marathon

Organizată de C.S. Clujul Pedalează, competiția va avea loc în data de 12-13 septembrie, în M-ții Gilăului, pe un pitoresc traseu de alergare și două trasee noi pentru MTB.

Lansare magazin de produse realizate de meșteșugari romi în colaborare cu designeri internaționali

Rețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ anunță deschiderea la Cluj a primului concept de magazin mobil din România ce reunește lucrări realizate cu măiestrie de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de talie internațională. Lansarea magazinului mobil se va desfășura în data de 12 septembrie, între orele 13.00 – 22.00 în Parcul Iulius Mall, în zona pontonului de lângă lac, în cadrul unui eveniment dedicat clujenilor care vor să redescopere magia tradițiilor și a meșteșugurilor. Vor avea loc demonstraţii şi ateliere meșteșugărești unde participanții vor putea învăța să împletească și să cioplească lemnul cu iscusinţă. Momentul lansării oficiale va avea avea loc la ora 19:00 cu o scurtă prezentare a conceptului, tăierea panglicii simbolice, muzică, dans și voie bună.

Ziua Pompierilor din România

Duminică, 13 septembrie, publicul este invitat la festivitățile prilejuite de Ziua Pompierilor din România, ce vor avea loc începând cu ora 10.00, la sediul unității de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 69-71. Acestea vor cuprinde un ceremonial festiv, mesaje aniversare, avansări înainte de termen și întrunirea cadrelor în rezervă. De asemenea, începând cu ora 15.00, în zona Casino-ului din Parcul Central se vor desfăşura mai multe exerciții demonstrative (intervenţii de descarcerare, salvări de persoane, scafandri), ateliere interactive pentru copii, expoziții ale tehnicii de intervenție şi puncte de informare preventivă, precum și prezentarea autospecialei intrată de curând în dotarea unității clujene – autoscara cu platformă pentru intervenții la înălțimi. La aceste activităţi va fi angrenat personalul Detaşamentului de Pompieri Cluj-Napoca, Secţiei de Pompieri Colina, Inspecţiei de Prevenire şi Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj.

Postaţi un comentariu