Vin studenţii. UBB îşi deschide vineri căminele

eepurl.com

Universitatea Babeş-Bolyai începe cazările în căminele studenţeşti vineri, 25 septembrie, cu trei zile înainte de începerea anului universitar.

Potrivit unui comunicat al UBB, studenţii se vor caza în cămine, în funcţie de anul universitar în care studiază și conform graficulului cazărilor stabilit prin Regulamentul cadru privind cazarea în căminele studențești, după cum urmează25.09.2015 – ziua întâi de cazări – se cazează toţi studenţii din anul I de studiu, nivel licență,  26.09.2015 – ziua a doua de cazări – se cazează toţi studenţii din anul II şi III de studiu, nivel licență şi 27.09.2015 – ziua a treia de cazări – se cazează studenţii din anul IV nivel licență, toți studenții de la master și cei care, din motive bine întemeiate, nu au reuşit să se prezinte în zilele stabilite la cămin.

Sunt disponibile 5.204 locuri de cazare, în cele 17 cămine pe care UBB le are în administrare. Regia de cămin variază de la cămin la cămin în funcție de gradul de confort și se încadrează între 100 – 170 lei/lună. Tarifele de cazare şi închiriere spaţii pentru anul universitar 2015-2016 au rămas neschimbate.

„Pe perioada vacanţei de vară Direcţia Generală Administrativă a UBB a efectuat, pentru toate căminele UBB, reparaţii, dezinsecții, dezinfecții şi igienizări pe coridoare, casa scării, oficii, fumoare, grupuri sanitare, săli de lectură, camere. În planul de execuţie al lucrărilor au fost cuprinse şi: amenajarea cabinelor pentru portari, înlocuirea obiectelor sanitare uzate, schimbarea instalației de apă, suplimentarea prizelor din sălile de lectură.

De asemenea, au fost întreprinse și o serie de lucrări de exterior: reparații tencuială, înlocuirea placajelor ceramice pentru scările de acces, refacerea finisajelor deteriorate, repararea elementelor de tinichigerie și refacerea perimetrală a trotuarelor de protecție cu asfalt și borduri noi. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 1.440.000 RON, iar în prezent sunt în desfășurare achiziții pentru lenjerii, pilote, perne, saltele şi scaune. Toate căminele UBB sunt dotate cu săli de lectură, iar accesul la internet este gratuit”, se precizează în comunicatul UBB.

Postaţi un comentariu