Videoclipul imnului Capitalei Tineretului ar putea fi retras. Se lucrează la o variantă originală

Foto: www.tomorrowland.com

Producătorul Cristian-Daniel Rusu, reprezentatul studio-ului care a produs imnul Capitalei de Tineret, a declarat pentru Transilvania Reporter că videoclipul ce însoțește prezentarea imnului Youth@Cluj-Napoca 2015 ar putea fi retras de pe canalele de socializare, după ce mai multe imagini din videoclip ar fi fost folosite fără acceptul autorilor, iar autorii în cauză s-ar fi sesizat cerând explicații. „Dacă există persoane care doresc înlăturarea imaginilor, o vom face. Nu ne-am fi dorit această controversă având în vedere că videoclipul este realizat în beneficiul orașului și a fost produs pe bază de voluntariat. Într-adevăr pentru unele imagini nu am primit acceptul autorilor și atunci am preluat secvențe de pe canalul Youtube care nu prezentau copyright. Am fost conștienți încă de la început de posibilele polemici care puteau să apară, dar nu ne-am gândit că vom deranja pe cineva. Trebuie să specificăm că acest videoclip nu este unul oficial și a fost realizat în baza unui deadline pe care îl aveam și care ne presa. Lucrăm în prezent la realizarea unui clip oficial care să conțină idei și imagini originale”, a spus Cristian-Daniel Rusu, al cărui studio, CDj record label, a produs piesa.

Pe pagina oficială de Facebook a Capitalei Tineretului, CDj explică și de ce au fost folosite imagini de la alte festivaluri și nu doar din Cluj-Napoca. „Nu prea avem evenimente de genul si de aceea a trebuit sa includem imagini din alte festivaluri internaționale. Multe evenimente din Cluj-Napoca nu au o prezentare video iar unele din ele nu îți oferă posibilitatea sa le folosești sau nu am avut acces la ele. Pentru a fi mai captivant, Imnul Youth Cluj 2015 este prezentat cu un video, ce conține versurile piesei, pe fundalul unor filmări de la diferite festivaluri internaționale si evenimente consacrate din Cluj, pe care noi, ca si artiști, le apreciem. În video apar David Guetta și Avicii pentru a transpune orașul în atmosfera magică a unui festival internațional. Lansăm și provocarea de a realiza cât mai multe filmulețe creative si originale, care să reprezinte Capitala Europeană de Tineret din 2015, având ca și coloană sonoră, piesa We Are The City”, transmit inițiatorii ideii.

Toți cei care doresc sa contribuie la realizarea videoclipului oficial, trebuie să :
-creeze un montaj video cu filmări de la activități desfășurate in Cluj-Napoca,
-folosească coloana sonoră a imnului Youth Cluj-Napoca 2015: https://soundcloud.com/cdjrecordlabel/cluj-stars-we-are-the-city-youth-cluj-napoca-2015-anthem
-încarce filmulețul pe youtube/facebook/vimeo,
-folosească tag-ul European Youth Capital 2015 si
-posteze linkul pe https://www.facebook.com/cluj2015
La următorul Youth Meeting se vor viziona cele mai apreciate si reprezentative filmulețe care vor fi folosite pentru a realiza videoclipul oficial.
Se premiază creativitatea, ingeniozitatea și originalitatea.

Videoclipul actual al imnului „We are the city” folosește și secvențe întregi din compilații precum cele din Festivalul Tomorrowland sau Ultra Music Festival, unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume, lucru care nu este negat de reprezentatul studio-ului care l-a realizat. „Intenționat am folosit imagini de la Tomorrowland pentru că ne dorim ca prin intermediul Untold Festival să ajungem la nivelul lor, ca eveniment.  Până la urmă este un etalon. Din păcate suntem blamați pentru inițiativa noastră, când am fi putut lucra în echipă”, a mai spus Cristian-Daniel Rusu.

Postaţi un comentariu