VIDEO | Edi Iordănescu: ”Suporterii să stea liniștiți. CFR Cluj poate câștiga un nou titlu”

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj joacă duminică, de la ora 18, în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, meci în care echipa campioană nu are voie să mai facă vreun pas greșit. Feroviarii au egalat la puncte liderul FCSB, care joacă în această seară pe teren propriu cu Chindia, în timp ce U Craiova s-a apropiat la doar un punct de cele două formații din fruntea Ligii I.

Antrenorul Edi Iordănescu spune că echipa sa se află într-un proces de schimbare a jocului, dar că are încredere că se poate lupta cu succes pentru cucerirea unui nou titlu de campioană.

”VAR-ul? Cât mai repede cu putință”

”Sunt jocuri grele toate, nu e niciunul dinainte câștigat, și asta nu e un clișeu. Din nefericire, sunt mulți factori externi care afectează rezultatele și jocul echipelor, și mâ gândesc în primul rând la climă, la suprafețele de joc, și nu în ultimul rând, chiar dacă puțini subliniază acest lucru, eu o spun și acum: să nu uităm condițiile în care echipa se antrenează, în ciuda oamenilor gospodari care ne ajută, sunt temperaturi mici, terenuri grele sau înghețate. Acum, mergem la Mediaș, acolo unde joacă două echipe pe aceeași suprafată…

Vreau să clarific ceva, nu mi-am permis, și n-o voi face niciodată, să evaluez un arbitru. N-am capacitatea asta, nu mă pricep, am spus mereu că avem arbitrii români buni și foarte buni, chiar dacă venim după o experiență neplăcută care ne-a luat două puncte în clasament. Eu mi-am spus doar părerea după deciziile catastrofale luate în acel meci. Ne dorim ca în următoarele jocuri să nu fie greșeli, și dacă sunt, să fie unele care să nu influențeze rezultatul sau un joc într-o manieră categorică. Ne dorim ca rezultatele să fie doar efectul jocului.

Îmi doresc VAR-ul în fotbalul românesc pentru că atunci se pot face cu siguranță corecții în timpul jocului și factorul sportiv va prima în primul rând. În plus, dacă în campionatele civilizate și în cupele europene există această procedură, de ce să nu ne ajutăm și noi arbitrii? Mi-aș dori cât mai repede acest sistem implementat.

”Țelul meu: echilibru și un plus ofensiv”

Suntem acuzați de FCSB de practici murdare, dar am văzut la ultimul meci aceste practici murdare care ne-au privat de două puncte. Cei de la FCSB să spună ce doresc, dar ar trebui să comentăm, eventual, meciurile dintre noi.

Vreau să transmit suporterilor să stea liniștiți și să știe că avem mijloacele necesare ca să ducem lupta pentru titlu până la final. La fel, vreau să-i asigur că la CFR există un plan pe termen scurt, mediu și lung. Eu sunt extrem de deschis și spun că de când am venit mi-am asumat tot, momentul foarte greu, probabil cel mai greu din ultimii mulți ani ai clubului. Mi-era mai ușor să spun, da sunt deschis la discuții dar din vară. Era pentru mine un avantaj, dar, repet, am venit într-un moment foarte greu, și nimeni nu trebuie să uite acest lucru. Jocul nostru este într-o sensibilă schimbare.

Nu este ușor, pentru că puteam spune, ușor, stop performanței, schimbăm totul din rădăcini și sacrificăm anul pentru a ne focusa pe reconstrucție. Mergem însă în paralel cu toate, încercăm să ducem lupta până la capăt, să mai punem încă un campionat în palmaresul clubului, să ne bucurăm suporterii, și, încet încet, să schimbăm un pic din anumite tipare. Dar, țelul meu ca și antrenor este să dăm un plus ofensiv, echipa a început să creeze mai mult, să construiască mai mult.

Cifrele mereu le centralizez și le analizez împreună cu stafful meu, unele arată mai bine dar provocarea este cum să facem să fie un echilibru, să nu pierdem din siguranța defensivă. Încet încet lucrurile se vor așeza și nu trebuie să rămânem marcați neapărat de ultimele două rezultate, pentru că consider că nici la Botoșani nu trebuia să plecăm fără puncte, la fel și acuma trebuia să avem toate cele trei puncte în dreptul nostru. Asta e cel mai important.

Suntem într-un proces care durează, dar, în același timp, țintim și rezultatele. Eu am încredere, pentru că văd zi de zi ce se întâmplă la antrenamente, văd că echipa își dă concursul, că percutează la multe lucruri. Dacă reușim să fim echilibrați în jocuri și să fim mai eficienți decât am fost în ultima perioadă, cu siguranță vom avea o șansă mare pentru un nou titlu”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Gaz Metan Medisș.

Vezi conferința de presă susținută de antrenorul Edi Iordănescu:

Distribuie:

Postaţi un comentariu