USAMV propune anul acesta o inedită expoziție de kusamono la „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca se alătură și anul acesta în 2020 participanților la evenimentul „Strada Potaissa – Piața de flori altfel”, care va avea loc între 6-12 iulie. De la standul USAMV se vor putea achiziționa plante aromatice (busuioc, salvie, aloe vera, cimbrișor, rozmarin și lavandă), precum și uleiuri esențiale și apă florală de lavandă din producția proprie.

Iubitorii de frumos vor avea ocazia să admire miniexpoziția de kusamono și shitakusa (obiecte decorative miniaturale), care aparține specialiștilor din cadrul Cercului de BioArtă al Centrului pentru Biodiversitate și Conservare USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu studenți și profesori de la UAD.

Kusamono este o artă botanică japoneză care s-a dezvoltat alături de arta bonsai și reprezintă aranjamente din ierburi și flori sălbatice în ghivece sau tăvi unice alese pentru a sugera un sezon sau un loc din natură. Numele este compus din două elemente japoneze, „iarbă” și „lucru”, care împreună sugerează plante umile, cotidiene. Exponatele vor fi disponibile și pentru vânzare.

Specialiștii USAMV în agricultură și horticultură vor fi prezenți la stand și vor răspunde întrebărilor despre creșterea și îngrijirea plantelor/florilor. Evenimentul se va derula pe strada Potaissa, sectorul cuprins între străzile Fortăreței și Universității.

Organizatorii vor lua mai multe măsuri de siguranță, între care dezinfecția zilnică a străzii și a spațiilor de expunere, accesul doar cu măști de protecție, măsurarea temperaturii la intrarea în zonă, asigurarea personalului medical, păstrarea distanței de doi metri între standuri, dar și între vizitatori. Nu vor exista evenimente artistice în acest an, iar intrarea și ieșirea din zona de expoziție vor fi separate la fiecare capăt al străzii.

„Strada Potaissa – Piața de flori altfel” se bazează pe conceptul de street delivery și se află la cea de-a patra ediție, principalul obiectiv fiind să militeze pentru transformarea spațiului public prin inițiative cultural-creative.

Distribuie:

Postaţi un comentariu