Un clujean la conducerea Agenției pentru Agenda Digitală a României

Clujeanul Ioan-Sabin Sărmaș, consilier local și membru PNL, a fost numit președinte cu rang de secretar de stat, la Agenția pentru Agenda Digitală a României.

Decizia îi aparține premierului Ludovic Orban și a a fost publicată miercuri, 11 decembrie, în Monitorul Oficial.

Ioan-Sabin Sărmaș a absolvit Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Timp de doi ani a făcut parte din Consiliul director al RADP Cluj și în prezent este proprietar la Ubiquitous Technologies și director al companiei de software Cicada Technologies. Are calitatea de consilier local PNL cu mandat în perioada 2016-2020.

A.A.D.R are rolul de a gestiona si opera sistemul e-guvernare (S.E.N.), Sistemul Electronic de Achizitii Publice (S.E.A.P.) , Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport international rutier de marfa si pentru atribuirea electronica a traseelor nationale din programele de transport prin serviciile regulate judetene si interjudetene (S.A.E.T.), Sistemul National Electronic de Plata online cu cardul a taxelor si impozitelor (S.N.E.P.), Punctului de Contact Unic electronic (P.C.U.e).

Agenţia pentru Agenda Digitală a României va fi reorganizată şi transformată în Autoritatea pentru Digitalizarea României, potrivit unui anunț făcut în luna noiembrie de şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, acesta precizând că la nivelul acestei agenţii există mai multe regulamente şi directive europene care nu sunt aplicate şi, ca urmare, a fost declanşată procedura de infringement împotriva ţării noastre.

„La nivelul Agenţiei Digitale, care se va reorganiza şi transforma în Autoritatea pentru Digitalizarea României, există mai multe regulamente şi directive europene care nu sunt aplicate şi, ca urmare, a fost declanşată procedura de infringement împotriva României. (…) Premierul a cerut ca atât la nivelul Secretariatului General al Guvernului, cât şi la nivelul Cancelariei prim-ministrului să se elaboreze un plan de reorganizare a acestora, astfel încât să fie eficientizată activitatea structurilor din subordinea directă a prim-ministrului în vederea unei mai bune utilizări atât a posturilor din aceste structuri, cât şi a banilor publici care sunt cheltuiţi pentru acest aparat, în sensul maximizării rezultatelor”, a declarat Ionel Dancă, la Palatul Victoria, conform www.economica.net.

Distribuie:

Postaţi un comentariu