UBB, gazda celui mai mare turneu internațional de dezbateri pentru studenți

Universitatea Babeș-Bolyai și ARDOR Transilvania organizează, în perioada 11-12 iulie 2014, turneul internațional Babeș-Bolyai University Open (BBU Open). Acesta va fi cel mai mare turneu internațional de dezbateri pentru studenți care a avut loc în România și unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est, reunind la Cluj 50 de echipe și 20 de arbitri reprezentanți ai unor universități din întreaga Europă.

 Competiția va fi condusă de o echipă de directori de turneu formată din cei mai prestigioși membri ai comunității internaționale de dezbateri, câștigători și organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume:  Frederick Cowell (Marea Britanie), Harish Natarajan (Marea Britanie), Amanda Moorghen (Marea Britanie), Michael Shapira (Israel), Karin Merckens (Olanda), Milan Vignjevic (Serbia) și Călin Mureșanu (România). Toate dezbaterile din cadrul competiției se vor desfășura în limba engleză, în formatul British Parliamentary, cel mai răspândit format de dezbateri din lume.

BBU Open este organizat în parteneriat cu patru dintre cele mai importante instituții de învățământ din cadrul Universității Babeș-Bolyai: Facultatea de Drept, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Geografie și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, ora 16:00, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde se vor desfășura și cele 5 runde preliminare și semifinalele de vineri și sâmbătă. Cele mai bune 4 echipe se vor califica în finala care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20:00, la Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.  Finala de sâmbătă va fi un eveniment organizat după modelul Oxford Debates, iar tema finalei va fi anunțată cu 15 minute înainte de începerea dezbaterii.

La începutul acestui an, una din echipele Universității Babeș-Bolyai, formată din Octav Buta și Radu Cotarcea, a reușit să ajungă până în finala Campionatului Mondial de Dezbateri, în timp ce echipa formată din Ioana Stupariu și Călin Mureșanu a ajuns până în semifinale.

Postaţi un comentariu