Trump spune că o confruntare în format virtual îl avantajează pe Joe Biden şi anunţă că nu va participa la a doua dezbatere prezidenţială

Foto: JIM WATSON/AFP via Getty Images

Noi negocieri vor avea loc săptămâna viitoare între echipele de campanie după ce Donald Trump a anunţat  că nu vrea să participe la o dezbatere în format virtual cu adversarul său democrat Joe Biden. Trump a răspuns astfel unei noi reguli stabilite de  comisia independentă însărcinată cu organizarea dezbaterilor prezidenţiale, relatează Fox News.

Comisia a anunţat joi că, la viitoarea dezbatere din 15 octombrie, este necesar ca cei doi candidaţi să se afle în locuri separate, după ce Trump s-a îmbolnăvit de Covid-19.

 „Cei doi candidaţi vor participa la dezbatere din locuri separate, la distanţă”, a anunţat joi comisia într-un comunicat. Moderatorul şi grupul  de americani selectaţi să-i intervieveze pe candidaţi ar urma să se afle în locaţia stabilită deja, Miami, Florida.

„Nu îmi voi pierde vremea cu o dezbatere virtuală…Ei, (comisia, n.r.)  încearcă să-l protejeze pe Biden”, a declarat imediat preşedintele într-o intervenţie la Fox News. Candidatul democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden, a anunţat în schimb că va respecta recomandările comisiei şi că va participa la dezbatere, asteptând ca Trump să se răsgândească.

Incertitudinea şi discuţiile privind viitoarea dezbatere prezidenţială vin la o zi după dezbaterea vicepreşedinţilor, o confruntare  civilizată care a lăsat multora impresia că Mike Pence şi Kamala Harris sunt mai potriviţi pentru funcţia supremă în stat decât candidaţii titulari, notează CNN. Elogiind prestaţia lui Pence, Wall Street Journal estimează că dezbaterea vicepreşedinţilor ar putea schimba cursul alegerilor prezidenţiale, un lucru cât se poate de neobişnuit.

Fox News speculează că e posibil ca Mike Pence să-l confrunte pe Joe Biden în a doua dezbatere dacă formatul de desfăşurare rămâne cel stabilit de comisie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu