Teatrul Maghiar de Stat Cluj sărbătorește, sâmbătă, online, Ziua Mondială a Teatrului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, trupa Teatrului Maghiar de Stat Cluj aduce în atenția publicului două spectacole de referință ce vor putea fi vizionate online.

„Tragica istorie a doctorului Faust”, pusă în scenă încă din 2003 de Mihai Măniuțiu, poate fi urmărită, online, sâmbătă, 27 martie, de la ora 17.00. De la ora 20.00, tot online va fi jucată „Cabala bigoților” de Mihail Bulgakov. Ambele spectacole vor fi difuzate pe pagina de Facebook a Teatrului (https://www.facebook.com/Teatrul.Maghiar.de.Stat.Cluj) și sunt disponibile până luni, 29 martie, la ora 12:00.

Producția „Cabala bigoților” a câștigat, în 1996, premiul pentru „Cea mai bună regie” (Gábor Tompa) la Festivalul Național de Teatru „I. L. Caragiale”, de la Iași, respectiv premiul pentru „Cea mai bună scenografie” (Judit Dobre-Kóthay), fiind totodată distins cu premiul pentru „Cea mai bună regie” în cadrul Festivalului Național de Teatru din Debrecen, Ungaria, eveniment în cadrul căruia actorului József Bíró i-a fost decernat premiul pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar”.

Spectacolul „Tragica istorie a doctorului Faust” a câștigat Premiile UNITER 2003 pentru „Cea mai bună regie” (Mihai Măniuțiu) și „Cel mai bun actor în rol principal” (Zsolt Bogdán). Spectacolul a fost distins, de asemenea, cu Marele premiu decernat „Celui mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru din Kisvárda, Ungaria, și cu premiul pentru interpretare primit de Imola Kézdi, respectiv, premiul special pentru interpretare oferit lui Zsolt Bogdán în cadrul aceluiași eveniment.

Distribuie:

Postaţi un comentariu