Și poștașii vor avea salarii mai mari

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Compania Națională Poșta Română are un nou contract colectiv de muncă, valabil pe o perioadă de doi ani. Noul document pune într-o lumină favorabilă capitolul privind salarizarea angajaților cu venituri mici și medii din companie, se arată într-un comunicat remis vineri. Cele două părți semnatare, managementul Poștei Române şi Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România au finalizat, cu succes, negocierile privind documentul care stă la baza
activității tuturor angajaților operatorului național de servicii poștale. Contractul anterior, valabil pe o perioada de 10 ani, urmează să expire în data de 1 mai.

„Unul dintre obiectivele mele este de oferi angajaților stabilitate. Poșta Română trece printr-o perioadă importantă a cărei țintă este redresarea financiară și creșterea cotei de piață, iar angajații au nevoie să-și desfășoare activitatea în baza unui astfel de document, care să le apere interesele și să le asigure un mediu propice de lucru, dar și oportunități de dezvoltare profesională”, a declarat Costin Tudor, Directorul General al Poștei Române.

În cadrul noului acord s-au păstrat drepturile salariale din contractul anterior, au fost introduse prevederi noi în beneficiul salariaților, precum şi prevederi care vor genera, în viitor, o reașezare salarială a angajaților cu venituri mici şi medii, după analiza indicatorilor economico-financiari din primul semestru.

Reamintim că între angajații Poștei Române și conducerea instituției exista un conflict care data de câțiva ani, salariații fiind nemulțumiți de remunerațiile primite, în raport cu munca prestată. La sfârșitul anului 2016 poștașii din Cluj au dat foc, în timpul unui protest, ofertei salariale a conducerii Poșta Română, cerând demisia acesteia și amenințând la acea vreme cu declanșarea grevei generale.

La începutul acestui an instituțiile statului au început procedura de capitalizare a Companiei Naționale Poșta Română. În luna februarie Guvernul României a hotărât ca statul român să participe la majorarea capitalului social. A fost prima capitalizare pe care statul român, în calitate de acționar majoritar, a susținut-o în ședință de executiv.

Majorarea capitalului social a fost în cuantum de 170 de milioane de lei, iar suma a fost destinată achitării datoriilor restante la bugetul general consolidat, așa cum este prevăzut în legea bugetului de stat pe 2018. Compania Națională Poșta Română avea la începutul anului restanțe de 110 milioane de lei către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), stabilite ca datorii la buget.

Distribuie:

Postaţi un comentariu