Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud, al Poliţiei Rutiere şi al Poliţiei Năsăud, reţinuţi de DNA

Foto: clujazi.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Procurorii DNA i-au reţinut pentru 24 de ore pe inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud şi pe şeful Poliţiei oraşului Năsăud, pentru abuz în serviciu.

Potrivit Digi24 Cluj, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii atât la birourilor cât şi în locuinţele suspecţilor Ovidiu Mureşan, Emil Hasnăş şi Anton Cloşcă. De asemenea, adjunctul poliţiei judeţului Bistriţa-Năsăud, Ciprian Buta, a primit şi el vizita procurorilor.

Poliţistul cu cea mai înaltă funcţie vizat de acest dosar este şeful poliţiştilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Mureşan, care ar fi închis ochii la abaterile subalternului său, şef la Biroul Arme, la intervenţia omului de afaceri Traian Larionesi. Acesta i-ar fi oferit şefului IJP o maşină de teren, precum şi o armă de vânătoare în valoare de 17 mii de lei. Pentru a ascunde mita, autoturismul a fost înmatriculat pe numele soţiei, cred procurorii.

Acelaşi om de afaceri ar fi avut conexiuni şi cu alţi şefi de la IPJ Bistriţa Năsăud. Spre exemplu, procurorii arată că şeful Poliţiei Rutiere ar fi încercat să muşamalizeze un accident produs de tatăl omului de afaceri.Procurorii aveau de mult bănuieli că oamenii legii erau cumpăraţi de omul afaceri. Urmăreau discuţiile telefonice ale poliţiştilor şi aşa au avut dovada că şeful de la Rutieră a dat ordin subalternilor să îl scoată nevinovat pe tatăl omului de afaceri.

Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud şi şeful Poliţei Năsăud, Leon Anton Cloşcă, au fost audiaţi, în noaptea de luni spre marţi, la Biroul Teritorial Cluj al DNA, unde s-a decis reţinerea lor, urmând să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Postaţi un comentariu