S-a semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Proiect Spitalul Regional de Urgență Cluj. Foto: CJ Cluj

Primul-ministru al României, Ludovic Orban, a declarat astăzi, la începutul ședinței de Guvern, că Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii au semnat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro, asigurată din fonduri europene, prin programul operațional regional, Axa 14.

SRU Cluj va fi construit în comuna Floreşti, judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii.

În luna august a anului trecut, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a avizat studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, care va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea NV, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt.

În luna ianuarie 2020, Ministerul Sănătăţii a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene – SICAP şi JOUE, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic de construcţie a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj şi a serviciilor de asistenţă tehnică.

“Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iaşi, pentru care am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Câştigătorul desemnat are termen un an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului“, declara atunci ministrul Sănătăţii, Victor Costache

Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare a fost stabilită la 68.604.513,80 lei fără TVA, iar termenul de depunere a ofertelor a fost 17 februarie 2020.

Postaţi un comentariu