Regulament de parcare nou. Schimbări în ce privește mașinile de serviciu și criterii noi pentru atribuirea locurilor în parkinguri

Noul Regulament pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor va fi supus aprobării consilierilor locali și aduce câteva modificări importante față de anii anteriori.

Una dintre acestea se referă la mașinile de serviciu parcate pe locurile de parcare personale. Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2021, dacă autovehiculul este înscris pe firmă și este folosit ca mașină de serviciu, acesta nu mai poate fi parcat acasă, de exemplu. Există și o excepție, în cazul în care cel care folosește mașina de serviciu dorește prelungirea abonamentului, firma va trebui să apeleze la Poliție și să înscrie în certificatul de înmatriculare utilizatorul vehiculului, ori să elibereze acestuia o adeverință care să specifice utilizarea permanentă a mașinii de către acesta.

Regulamentul mai prevede modificări și în ceea ce privește atribuirea unui loc de parcare valabil 15 zile, și reglementează acordarea de locuri de parcare pentru motociclete şi mopede în parkingurile din oraş.

Documentul care va reglementa închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine aflate în administrarea primăriei a fost în dezbatere publică în perioada 29 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021 și poate fi consultat aici

Distribuie:

Postaţi un comentariu