RAADPP mai rămâne deocamdată regie

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Pentru a doua oară consecutiv consilierii judeţeni nu au reuşit să tranşeze într-o şedinţă soarta RAADPP.

În luna iulie, după ce a fost rambursată ultima tranşă dintr-un  credit luat în urmă cu 10 ani de regie, consilierii au discutat pentru prima dată, obligaţi de prevederile legale, transformarea regiei, variantele luate în calcul fiind societate comercială sau direcţie în cadrul CJ.

Pentru că nici atunci nu s-a ajuns la un consens s-a propus formarea unei comisii din consilieri, funcţionari şi reprezentanţi ai RAADPP care să ajungă la o formă agreată de toate părţile.

La şedinţa de astăzi însă, de pe ordinea de zi a fost retras proiectul care prevedea transformarea RAADPP în societatea comercială, pe motiv că nu a venit un aviz favorabil de la Consiliul Concurenţei.

Însă când s-a discutat punctul următor care prevedea transformarea regiei în direcţie a CJ, disputele au reînceput.

„Trebuia domnule preşedinte ca instituţia să trimită proiectul de hotărâre stabilit de comisie la Consiliul Concurenţei ca să avizeze acest proiect. Nu aţi făcut asta aşa că cer amânarea proiectului şi vreau să insist asupra faptului că nu este corect ceea ce spuneţi că aţi primit aviz negativ de la Consiliul Concurenţei. Aţi trimis o cerere privind soluţiile propuse dar nu există un aviz negativ asupra proiectului. Şi dacă tot facem o extraordinară pentru Cluj Arena atunci să discutăm atunci şi problema regiei” a insistat consilierul Călin Tuluc.

„De două ş’luni de zile v-aţi întâlnit în acea comisie de trei ori şi aţi fugit unul de altul nu aţi făcut nici un proces verbal. Iar acum două săptămâni la domnul director Avram pe facebook erau lacrimi de fericire că a obţinut avizul de la Consiliul Concurenţei. Şi colegi de ai dumneavoastră l-aţi felicitat că a salvat 181 de oameni pe care Seplecan i-ar fi…împuşcat sau cine ştie ce le-ar fi făcut. Vreţi să amânaţi? Nu sunt de acord, pentru că v-am spus de acum două luni că nu veţi rezolva şi veţi ajunge la vorba mea”, a replicat Mihai Seplecan.

„Avizul de la Consiliul Concurenţei nu putea veni pentru că nu aţi trimis proiectul”, nu s-a lăsat mai prejos Tuluc.

Secretarul CJ Simona Gaci a explicat însă că există un răpuns la adresa CJ care cuprinde chiar proiectul de hotărâre, proiect transmis în 23 septembrie către Consiliul Concurenţei şi la care s-a primit un punct de vedere care avizează negativ propunerea privind transformarea regiei în societate comercială.

Consilierii au respins amendamentul privind amânarea acestui proiect, dar şi la votul final nu s-a obţinut rezultatul scontat. 19 consilieri nu au votat, 10 au votat pentru şi 2 împotrivă, iar doi s-au abţinut. Ca atare transformarea regiei în direcţie a CJ nu a fost aprobată.

Cel mai probabil proiectul de hotărâre va fi rediscutat la viitoarea şedinţă.

 

Postaţi un comentariu