Puţine speranţe pentru elevii rămaşi în online. Trei sferturi dintre angajaţii nevaccinaţi din şcoli spun că nu se vor vaccina

Foto: Transilvania Reporter

Aproape trei sferturi dintre angajaţii din sistemul de învăţământ care nu sunt vaccinaţi nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, un indiciu că politica ministrului Educaţiei de a limita predarea faţă în faţă la şcolile cu rata de vaccinare de peste 60 la sută nu va impulsiona semnificativ vaccinarea personalului reticent.
Refuzul personalului din învăţământ de a se vaccina implică riscul ca aproape o treime dintre elevii din România să continue să înveţe acasă.
Procentul celor care spun că nu se vor vaccina este evidenţiat de rezultatele unui sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) “Spiru Haret” în rândul salariaţilor din sistemul de educaţie, publicat vineri şi preluat de AGERPRES.
Sondajul a fost realizat de FSE Spiru Harert în perioada 10-12 noiembrie, la două zile după ce a intrat in vigoare condiţionarea procesului de învăţământ în funcţie de rata de vaccinare a personalului din şcoală.
Pe categorii, în ceea ce priveşte personalul didactic nevaccinat, 73,7% din profesorii nevaccinaţi au precizat că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare, ceilalţi 26,3% din profesorii nevaccinaţi susţinând că se vor vaccina în curând. Un număr de 9.024 de profesori au răspuns la întrebarea adresată cadrelor didactice nevaccinate cu privire la intenţia de vaccinare.
Cele 9.024 de răspunsuri îi reprezintă pe cei 34% din totalul respondenţilor care sunt personal didactic nevaccinat, în timp ce 66% dintre respondenţi au menţionat că sunt vaccinaţi. La întrebarea dacă s-au vaccinat au răspuns 21.736 de cadre didactice.
Cumulat, cele trei categorii profesionale de angajaţi nevaccinaţi din sistemul de învăţământ (personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic) care au răspuns că nu intenţionează să se vaccineze în perioada următoare au o medie de 71,4% de intenţie de a nu se vaccina.
În ceea ce priveşte categoria de vârstă a respondenţilor, cei mai mulţi dintre aceştia sunt în categoria de vârstă 40-49 ani (40,2%), urmaţi de cei din categoria de vârstă 50-59 ani (24,2%) şi de cei din categoria 30-39 de ani (20,6%).
Referitor la zona în care se află unitatea angajatoare a respondenţilor, 39,6% provin din oraşe mari, 27,7% provin din oraşe mici, iar 32,7% provin din mediul rural.
Până în prezent, un procent de 70 la sută din şcoli s-au redeschis în format fizic, elevii din celelalte şcoli continuând să înveţe în sistem online.

Distribuie:

Postaţi un comentariu