Pseudo-grevă la Primăria Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Angajații din Primăria Cluj-Napoca ar fi trebuit  să participe timp de o jumătate de oră, între 10.00 și 10.30, la o grevă de avertisment inițiată de Federația Sindicatelor Angajaților din Administrația Publică.  Cu toate acestea, la principalele servicii, precum și la centrul de relații cu publicul, activitatea s-a desfășurat fără întrerupere.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Potrivit vicepreședintelui Sindicatului Civitas, Remus Mureșan, situația se datorează faptului că numai o parte dintre angajați sunt membri de sindicat. „Noi am făcut toate demersurile legale, am strâns 600 de semnături în sprijinul acestei greve și am anunțat-o atât la conducerea Primăriei cât și la ITM. Sunt birouri în care doar unii angajați sunt membri de sindicat, alții nu, iar la ghișeele de relații cu publicul,  majoritatea nu sunt membri de sindicat. Noi am solicitat aplicarea legii salarizării unitare precum și acordarea unor tichete de masă sau tichete de vacanță care să îi mai ajute pe oameni, dat fiind că de ani de zile salariile lor sunt înghețate”,  a spus vicepreședintele Remus Mureșan.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Pe de altă parte, secretarul general al Federația Sindicatelor Angajaților din Administrația Publică, Bogdan Șchiop, a precizat că la nivel național greva de avertisment de vineri se bucură de participarea multor angajați . „La Cluj sau București, de exemplu, avem situația în care se lucrează pentru că nu toți salariații sunt membri de sindicat, dar aproape în fiecare judet avem primării din orașe și municipii care participă la grevă. Dacă guvernul va decide să ne trateze și de această dată cu refuz, vom continua procedurile legale privind conflictul colectiv de muncă și se va discuta în cadrul federației strângerea de semnături pentru declanșarea grevei generale” , a spus Bogdan Șchiop.

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu