PSD cere aplicarea modelului european în educație: școli sigure și deschise!

Foto: Transilvania Reporter

Partidul Social Demorat cere guvernului să ţină şcolile deschise, aşa cum se întâmplă în majoritatea ţărilor europene care au adoptat măsuri de limitare a răspândirii coronavirului. Într-un mesaj postat pe o reţea socială,  reprezentanții Partidului Social Democrat cer aplicarea modelului european pentru educație, și anume școli sigure și deschise.

”PNL a abandonat total educația! În viziunea PNL, școală înseamnă cursuri online fără acces la internet și lecții predate la tv pentru cei care nu au acces la electricitate. Sub conducerea nocivă a lui Orban, școlile se închid pentru elevi, dar se deschid pentru alegeri!”, se arată în mesaj.

Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban a luat vineri hotărârea de a suspenda toate activităţile didactice care impun prezenţa fizică a elevilor în unităţile de învăţământ. De asemenea, toate grădiniţele se vor închide de luni.

„Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei”, a declarat preşedintele ţării, Klaus Iohannis, fost inspector şcolar în judeţul Sibiu.

Majoritatea statelor europene au luat măsuri sanitare dure de combatere a pandemiei, în unele dintre ele fiind instituită carantină naţională, însă închiderea şcolilor este un fenomen marginal. Marea Britanie, Spania, Italia, Germania au păstrat şcolile deschise, reuşind să ţină sub control infectarea elevilor şi a personalului didactic.

Majoritatea părinţilor români nu sunt de acord cu închiderea şcolilor, potrivit unui sondaj realizat de Federaţia asociaţiilor de părinţi, citat de EduPedu.ro., fiind de părere că deschiderea şcolilor nu a dus la creşterea numărului de cazuri de Covid-19.

În urmă cu o săptămână, Asociaţia Şcolilor Particulare a solicitat în instanţă redeschiderea tuturor unităţilor şcolare, de stat sau private,  închise prin decizii ale autorităţilor locale.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu