Primăria clujeană cumpără un soft pentru recunoaștere facială

foto: descopera.ro

Primăria va cumpăra un soft în valoare de circa 15.000 de euro care să permită recunoașterea facială mai ușoară a celor care comit infracțiuni dar și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare ale mașinilor. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Local cu ocazia prezentării raportului de activitate al Poliției Municipiului Cluj-Napoca pe anul 2014.

Cu acest prilej șeful poliției clujene, comisarul Marcel Bonțidean a precizat că în oraș se vine efectiv cu autocarul la furat și cerșit, un astfel de autocar cu numere de Bihor și care transporta 30 de infractori fiind oprit de poliție. Numai anul trecut au fost depistați peste 800 de cereștori în oraș, iar circa 30% din cei care sunt prinși comițând diferite infracțiuni ușoare sunt din afara Clujului.

Ca atare primăria a lansat o licitație pentru achiziționarea unui soft special care va permite cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș să fie identificate mai ușor atât persoanele care fură sau cerșesc, dar și șoferii care sunt implicați în tamponări ușoare și care fug de la fața locului sau persoanele care comit acte de vandalism.

 

Postaţi un comentariu