Premierul Florin Cîțu: Fără mască pe plajă de la 1 iunie. Festivalul Untold, după 1 august

Foto: Dan Bodea

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Constanța, că sezonul estival se va deschide în două etape, cu diverse măsuri de relaxare, și că de la 1 iunie nu o să mai fie obligatorie purtarea măștii pe plajă.  A doua etapă de ridicare a restricțiilor va începe la 1 august.

„Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă. Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiţie minimă putem deja să o anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Noile măsuri vor viza și redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, dar doar pentru persoane vaccinate.

Întrebat cum se face diferența între clienții vaccinați și cei care nu au vaccin, Florin Cîțu a spus că decizia finală va fi luată în comitetul interministerial de vineri, dar că cel mai probabil va fi o aplicație care va verifica adeverința de vaccinare.

Un semn care va indica „Locație sigură. Noi ne-am vaccinat” va fi afișat de toți operatorii economici care lucrează cu personal vaccinat în totalitate.

Marile evenimente vor putea avea loc în a doua etapă, de la 1 august. Premierul a spus că își dorește ca evenimente de amploare, precum NeverSea și Untold, să fie organizate în această vară, dar „mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu