Prefectul Clujului: ”Avem ocupate jumătate din paturile de Terapie Intensivă, și două treimi din secțiile dedicate îngrijirii bolnavilor cu Covid”

Foto: Dan Bodea

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare în Cluj-Napoca a urcat la 2,10, față de 2,03 cât era ieri, astfel că este iminentă intrarea municipiului în scenariul galben. Decizia urmează să fie emisă mâine, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și pusă în aplicare din ziua următoare, adică vineri, 17 septembrie.

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, ne-a declarat că, în acest moment, spitalele din județ sunt pregătite să facă față numărului crescând de infectări cu coronavirus, în special cele din Cluj-Napoca, cel de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie.

În momentul de față, totul se concentrează pe Spitalul de Boli Infecțioase, și, într-o măsură mai redusă, pe cel de Pneumoftiziologie, tocmai în ideea ca celelalte spitale să funcționeze pe patologiile specifice, să  nu afectăm celelalte tipuri de boli, să putem primi și pacienți non-Covid pentru tot ce au nevoie, recuperare, intervenții chirurgicale și așa mai departe.

În mare, toate spitalele din județ sunt introduse oarecum în circuitul Covid, pentru că oricând pot apărea la triaj pacienți care să fie depistați cu Covid, și trebuie să aibă paturi la nevoie.

La nivel de județ avem 30, dacă nu chiar 40 de paturi la Terapie Intensivă , iar gradul de ocupare este acum de aproximativ 50 la sută. Dacă e să vorbim de paturi Covid, non-ATI, avem aproape 100 de paturi libere, și aproximativ 200 de confirmați pe paturi în secții. Trebuie să menționez și faptul că aproape jumătate din persoanele confirmate sunt doar suspecte și internate în zonele tampon, adică prezintă simptome, dar se află în așteptarea rezultatelor testelor PCR”, a declarat prefectul Clujului, pentru Transilvania Reporter.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu