Policlinică nouă în centrul Clujului

Reţeaua de sănătate Regina Maria a deschis o nouă policlinică în Cluj-Napoca, plasată în centrul oraşului, pe strada Sextil Puşcariu. Aceasta este a doua policlinică deţinută de reţea în Cluj şi a însemnat o investiţie de 300.000 de euro pentru amenajarea unui spaţiu de 850 de metri pătraţi.

În cadrul Policlinicii Muzeului vor funcţiona cabinete de consultaţii pentru 13 specialităţi medicale, un laborator regional de analize medicale, un centru de kinetoterapie şi un centru de Medicină Ocupaţională.

“Noi ne-am extins în mai multe oraşe din ţară, dar trebuie să recunosc că Clujul este special pentru noi, mai ales că aici ne-am consolidat poziţia de  lideri pe piaţa medicală privată. Sigur că puteam să facem o clinică de la zero, dar am preferat să clădim pe ceva ce există”, a declarat doctorul Wargha Enayati, fondatorul reţelei medicale.

“Vom deservi nu numai judeţul Cluj, ci ne propunem să oferim servicii şi pentru judeţele limitrofe Clujului, adică Bihor, Sălaj, Alba. Am dorit să facem această extindere la Cluj deoarece aici am avut o creştere foarte importantă anul trecut, 30% în 2014 faţă de 2013, comparativ cu creşterea de 19% înregistrată la nivel naţional. Anul trecut circa 1, 2 milioane de pacienţi ne-au trecut pragul din care 100.000 au fost la Cluj, practic unul din şase clujeni a fost la Regina Maria”, a explicat directorul general al reţelei,  Fady Chreih.

“Regina Maria este la ora actuală centrul medical cel mai bine dezvoltat şi cunoscut, avem peste 100 de angajaţi, din care 28 de medici angajaţi, dar în total colaborăm cu 100 de medici. Încercăm să venim cu servicii complete la cele 34 de specialităţi medicale, echipa noastră îmbinând medicii tineri cu personalităţi de marcă ale lumii medicale clujene. Una dintre componentele foarte importante ale activităţii noastre este medicina muncii unde deservim circa 17.000 de persoane având clienţi importanţi ca BT, Romteleocm, Emerson. Iar la această nouă clinică am lucrat peste 12 luni la amenajare pentru că starea clădirii era precară, aşa că a durat până am adus-o la standardele unui policlinici”, a declarat directorul reţelei la Cluj, Eugen Pop.

Echipa medicală a noii policlinici este formată din 26 de medici şi este dotată cu 8 cabinete medicale. Reprezentanţii reţelei medicale au precizat că în continuare vor dezvolta serviciile oferite pacienţilor, mergând pe reţeta lansată de Regina Maria şi anume abonamentele lunare. “La Cluj avem 22.000 de abonamente, din cele 275.000 pe care la avem în România şi aceasta este o realizare fantastică. Practic reţeta succesului este asigurată de legătura directă între furnizorul de servicii medicale şi client, aşa că ne putem adapta la cerinţele fiecărui client”, a subliniat doctorul Wargha Enayati.

“Avem mai multe tipuri de abonamente, dar abonamentul de bază include şi partea de prevenţie şi consultaţii, un set de analize şi discounturi la investigaţiile imagistice, la un preţ de 39 de lei pe lună pentru persoane fizice sau câţiva euro pentru persoane juridice. Cel mai accesat abonament este cel mediu care include în plus mai multe analize, un set de 150 de teste de laborator, şi costă 14 euro pe lună pentru companii şi 99 de lei pe lună pentru persoane fizice”, a adăugat Fady Chreih.

După inaugurarea de la Cluj, rețeaua de sănătate are în plan și alte deschideri în orașele mari care pot susţine investiţii de 800.000 – 1 milion euro în zona medicală. “Dorim să ne extindem în Transilvania şi în alte oraşe şi nu vă ascund că planurile noastre vizează şi un spital privat la Cluj în viitor”, a mai spus Fady Chreih.

Reţeaua Regina a încheiat exercițiul financiar 2014 cu cel mai bun rezultat din istoria companiei. Operatorul de servicii medicale private a înregistrat afaceri în creștere cu 19% față de 2013, până la 55 de milioane de euro. La nivelul anului 2014, compania a înregistrat o creștere de peste 22% a numărului total de pacienți.

Distribuie:

Postaţi un comentariu