Petrecerile pentru copii, un nou trend pe piața clujeană

Foto: exploratoriu.com
eepurl.com

Moda este schimbătoare. Știm cu toții acest lucru. Petrecerile pentru copii nu mai sunt ce erau odată. Nici acestea nu au fost „menajate” de tendințele vremii, la fel de schimbătoare. Dacă până nu demult, sărbătoritul avea câțiva invitați, petrecerile fiind organizate de părinți sau de bunici, acasă sau în grădină, acum s-a creat o adevărată industrie în acest domeniu. Găzduite de cele mai multe ori în locurile de joacă private, petrecerile sunt din ce în ce mai sofisticate și mai elaborate, respectând un program prestabilit care poate include, în funcție de buget, invitați surpriză, activități și jocuri distractive. În principiu, părinții care aleg să le organizeze celor mici petrecerea în cadrul unei astfel de locații sunt scutiți de alte griji, întrucât firmele le pun la dispoziție nenumărate posibilități și servicii, pe lângă găzduirea propriu-zisă a evenimentului: foto, video, animatori, clovni etc., după gustul și buzunarul fiecăruia.

Minicity orășelul petrecerilor

Minicity este un loc de joacă inedit, un orăşel în care copiii între trei şi 12 ani se joacă în spaţii personalizate, experimentează şi practică diverse meserii. Spaţiile dedicate educaţiei şi bunei-dispoziţii sunt: supermarketul, banca, închisoarea, cabinetul stomatologului, coaforul, florăria, librăria/ ludoteca, brutăria, spațiul dedicat pompierilor, vopsitoria, studioul TV, spațiul unde se poate face karaoke, atelierul de pictură şi desen, service-ul auto. În plus, copiii au un spațiu destinat zonei de IT (jocuri wii, xbox, playstation). Atât în timpul petrecerilor, cât și în afara acestora, copiii intră pe deplin în pielea personajelor, beneficiind de uniforme, echipamente şi scheme de joc intuitive.

„Petrecerile pentru copii sunt într-adevăr un trend pe piața clujeană. Lumea pune tot mai mult accent pe calitatea locului, pe calitatea serviciilor, pentru ca cei mici să se simtă într-adevăr bine în timpul petrecerii. Noi, în comparație cu celelalte locuri de joacă din Cluj unde sunt animatoare, le oferim posibilitatea copiilor să testeze ce meserie doresc, într-o manieră inedită. Așa a fost gândit acest spațiu de la început. Avem persoane calificate care îi supraveghează, care îi îndrumă. Feedback-ul din partea copiilor este unul pozitiv, se simt foarte bine explorând diferite tipuri de meserii. Copiii nu vor să fie îngrădiți, de aceea preferă meseriile creative. Dintre toate meseriile pe care le pot testa la noi, meseria de IT-ist este de departe cea mai îndrăgită. Apoi, în topul preferințelor mai intră: service-ul auto, panoul de baschet, cabinetul dentistului. De asemenea, se pare că în viitor, Clujul va sta bine la capitolul zugravi, cei mici fiind foarte atrași de această meserie. Aici, copiii își pot da frâu liber creativității și imaginației și pot fi orice își doresc”, explică Augusta Vegh, din partea Minicity.

O petrecere în miniorășelul copiilor isteți, cum mai este denumită locația, durează trei ore. În funcție de numărul de copii, număr ce poate varia între 10 și 30 de copii, costul unei petreceri este cuprins între: 650 de lei și 1.650 de lei. Ce oferă locația? Acces nelimitat la cele 17 spații de joacă din incinta Minicity, pizza, suc, apa plată și șampanie pentru copii, lumânare pentru tort, farfurii, șervețele și salatini, apă și alune pentru părinți. În funcție de numărul copiilor, cantitățile de produse necesare cresc, astfel că va crește automat și prețul. În cadrul acestei locații, tortul nu este inclus. Se acceptă doar torturi însoțite de certificatul de conformitate, nu și cele făcute acasă. Pentru fiecare copil în plus, prețul crește cu 65 de lei. Fiecare jumătate de oră în plus petrecută în Minicity costă 65 de lei.

Petreceri la Exploratoriu

Exploratoriul sau „muzeul copiilor” este un loc de joacă interactiv, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și 12 ani. Conceptul unui astfel de spațiu interactiv dedicat copiilor a fost introdus în Statele Unite la sfârșitul secolului XIX în Statele Unite.

Cu un spațiu interior amenajat pentru joacă de 800 de mp, un spațiu interior pentru jocuri de mișcare de 1.000 mp și o curte de 5.000 mp, Exploratoriul este un loc special unde copiii își pot sărbători zilele de naștere. Pe lângă faptul că cei invitați la petrecere au acces la toate spațiile de joacă și la toate obiectele ce merită să fie explorate, pe durata evenimentului, sala de petreceri le este rezervată în exclusivitate. O petrecere cu 15 invitați (plus sărbătoritul) costă 600 de lei. Începând cu al 17-lea invitat, prețul crește cu 20 de lei pentru fiecare copil. Tariful include invitații tipărite și în format electronic, pahare, farfurii și șervețele pentru copii. Părinții sărbătoritului aduc atât tortul (însoțit de declarația de conformitate), gustările, băuturile pentru copii și pentru părinti, cât și decorul pentru petreceri tematice. Pentru cei care doresc să închirieze sala de petreceri mai mult de trei ore, trebuie să achite o taxă suplimentară de 10% din suma totală, pentru fiecare jumătate de oră.

Pahumi

Spațiul de joacă Pahumi le oferă copiilor petreceri coordonate de animatori profesioniști. Petrecerile sunt organizate în funcție de vârstă, iar un pachet standard conține: închirierea sălii pentru trei ore, personal calificat, amenajare și decorare sală, sonorizare, sistem karaoke, biliard, air-hochei, jucării, jocuri de societate, colț Lego City, Xbox, invitații personalizate, iar programul celor mici include jocuri distractive și de societate, concursuri, activități sportive (cățărare, tenis de masă, tiroliană), activități outdoor, accesul la ansamblul tip corabie cu tobogan. Pentru toate acestea și pentru un număr maxim de 10 copii, părinții trebuie să scoată din buzunar 500 de lei. Pentru fiecare copil în plus, costul este de 50 de lei/ copil. Cei care doresc, au la dispoziție o serie de servicii extra, dintre care amintim: tortul personalizat (trei kilograme la prețul de 250 de lei), face painting (50 de lei), șampanie pentru copii (15 lei), lumânări și artificii pentru tort (15 lei), lansare lampioane (50 de lei), spectacol de magie (300 de lei), fotografii profesionale (150 de lei), fotografii și album foto (250 de lei), treasure hunt (50 de lei), cadouri pentru invitații la petrecere (50 de lei). Prelungirea petrecerii se plătește cu 50 de lei pentru fiecare jumătate de oră în plus.

Spațiul de joacă include o sală funcțională unde copiii pot practica orice sport doresc, o zonă creativă, o zonă de citit, un spațiu de joacă outdoor care include o corabie inedită, tiroliană și groapă de nisip, dar și o zonă generoasă de joacă în interior: la parter, în sala de activități, se regăsesc o gamă largă de jucării, jocuri de societate (monopoly, scrabble etc), inclusiv un „colț LEGO” și Playstation, iar la etaj se regăsesc diferite activități recreative pentru copiii mai mari (biliard, darts, air hockey).

În Cluj-Napoca și în împrejurimi există peste 20 de locuri de joacă care organizează petreceri pentru copii, fiecare încercând să ofere cât mai multe facilități pentru a-și atrage clienții, iar cum moda nu poate fi ignorată, aceste locații au din ce în ce mai mult succes.

Postaţi un comentariu